nieuws

In 2010 iets minder nieuwe fietsen verkocht

Retailing

In 2010 iets minder nieuwe fietsen verkocht

ROSMALEN –Voorzitter René Takens van de afdeling Fietsen van de RAI Vereniging gaf bij uitreiking van de Fiets van het Jaar 2011 en de Fiets Innovatie Awards op de FietsVAK toelichting op de marktontwikkeling van afgelopen jaar. De economische teruggang vorig jaar ging ook de fietsenbranche niet ongemerkt voorbij. De markt kromp 7% in bij de verkoop van nieuwe fietsen.. De omzetdaling bleef bij deze afname beperkt tot 3%. Voor 2011 verwacht hij dat de fietsverkoop zich positief stabiel zal ontwikkelen waarbij hij een lichte toename in verkoop niet uitsluit.

ROSMALEN –Voorzitter René Takens van de afdeling Fietsen van de RAI Vereniging gaf bij uitreiking van de Fiets van het Jaar 2011 en de Fiets Innovatie Awards op de FietsVAK toelichting op de marktontwikkeling van afgelopen jaar. De economische teruggang vorig jaar ging ook de fietsenbranche niet ongemerkt voorbij. De markt kromp 7% in bij de verkoop van nieuwe fietsen.. De omzetdaling bleef bij deze afname beperkt tot 3%. Voor 2011 verwacht hij dat de fietsverkoop zich positief stabiel zal ontwikkelen waarbij hij een lichte toename in verkoop niet uitsluit.

“Fietsen blijft leuk en het aantal fietskilometers blijft toenemen. Door de nieuwe Werkkostenregeling dreigen dealers een groot deel van de markt verliezen. Wij blijven ons als RAI Vereniging ervoor inzetten om ervoor te zorgen dat de fiets een belangrijke rol blijft vervullen in het woon-werkverkeer.” Totaal werden vorig jaar 1.186.000 nieuwe fietsen verkocht. De gemiddelde aankoopbesteding bij de vakhandel voor een nieuwe fiets nam moet 6% toe naar een gemiddelde besteding van € 916,-.

Reageer op dit artikel