nieuws

Xander de Buisonjé op Twitterfiets

Retailing

Xander de Buisonjé op Twitterfiets

UTRECHT/EDE – Steeds vaker duikt op Twitter de term Twitterfiets op. Elke week rijden actieve twitteraars op een opvallende oranje fiets als uithangbord‚ voor bewust bewegen en autoloze dagen. Onder andere Xander de Buisonjé, CDA-Europarlementariër Wim van de Camp en Tweede Kamerlid Arjan El-Fassed hebben al op de fiets gezeten.

UTRECHT/EDE – Steeds vaker duikt op Twitter de term Twitterfiets op. Elke week rijden actieve twitteraars op een opvallende oranje fiets als uithangbord‚ voor bewust bewegen en autoloze dagen. Onder andere Xander de Buisonjé, CDA-Europarlementariër Wim van de Camp en Tweede Kamerlid Arjan El-Fassed hebben al op de fiets gezeten.

Zo twitterde Xander de Buisonjé het volgende: ‘Vandaag #fietstoss gedaan toen Sem en ik naar het voetbalveldje gingen! De munt viel op de fiets ipv de auto! Was eigenlijk wel lekker!’ De komende tijd zullen onder meer positiviteitsgoeroe Emile Ratelband en cabaretier Guido Weijers plaatsnemen op een Twitterfiets.

Emile Ratelband krijgt in deze week een fiets. Guido Weijers zal in de dagen voorafgaand aan zijn eindejaarsconference (week 51) rondfietsen op de Twitterfiets. Xander de Buisonjé wordt in het komende nummer van 100%NL Magazine, dat op 28 november is verschenen, uitgebreid geportretteerd met een Twitterfiets. Alle berijders van de Twitterfiets krijgen ook een fietstoss, een muntje dat ze helpt om de keuze te maken tussen de fiets en de auto. Wie de feloranje Twitterfiets berijdt, twittert over de ervaringen met een weekje afwegen ‘neem ik de auto of toch de fiets?’

Niet alleen bekende Nederlanders kunnen een weekje rijden op de Twitterfiets. Ook andere actieve twitteraars kunnen zich opgeven. Sportschooleigenaren Bob Riethorst en Edwin Staal uit Alphen aan den Rijn bedachten het project ‘Heel Alphen Fietst’‚ en gaven een weekje Twitterfietsen weg aan de Alphenaar die het creatiefst twitterde over de fiets. Ontwerper Tine de Jong won en maakte prachtige foto’s van haar fietstochten door de stad. Zo kreeg de landelijke Twitterfiets-actie een specifiek lokaal tintje. En ‘fietstossen’ kan ook iedereen, dankzij de digitale fietstoss-app op www.heelnederlandfietst.nl.

De Twitterfietsen en de fietstoss zijn onderdeel van de campagne Heel Nederland Fietst van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond. Heel Nederland Fietst wil zoveel mogelijk mensen aan het fietsen krijgen, ook mensen die normaal gesproken niet fietsen.

De Twitterfietsen zijn te volgen via het twitteraccount van Heel Nederland Fietst: http://twitter.com/nederlandfietst  of via de hashtag #twitterfiets.

De genoemde fietsers op de Twitterfiets zijn te volgen onder de volgende namen op Twitter:
Xander de Buisonjé (@xdebuisonje)
Wim van de Camp (@WimvandeCamp)
Arjan El-Fassed (@arjanelfassed)
Emile Ratelband (@EmileRatelband)
Guido Weijers (@guidoweijers)

Doe de fietstoss of kijk voor meer info over de campagne op http://www.heelnederlandfietst.nl

Reageer op dit artikel