nieuws

Volgende fase Digitale Samenwerking Tweewielerbranche

Retailing

Volgende fase Digitale Samenwerking Tweewielerbranche

BUNNIK – De Stichting Digitale Samenwerking Tweewielerbranche (DST) meldt met trots dat de volgende fase van het traject kan worden ingezet. De eerste concrete activiteit betreft het uitvoeren van een pilotproject waarin het verbeteren van artikelinformatie in de praktijk worden getest.

BUNNIK – De Stichting Digitale Samenwerking Tweewielerbranche (DST) meldt met trots dat de volgende fase van het traject kan worden ingezet. De eerste concrete activiteit betreft het uitvoeren van een pilotproject waarin het verbeteren van artikelinformatie in de praktijk worden getest.

“Vanaf juni is hard gewerkt aan het uitwerken van de eerste fase van het (IPC-)project gericht op het verbeteren van de vindbaarheid en bestelbaarheid van artikelen,” zegt Wim van Vliet, voorzitter van de stichting DST. “Nu heeft de uitvoering van het pilotproject de volle aandacht. In november is de planning van de pilot gereed.”

De pilot wordt in twee delen opgepakt; allereerst wordt gestart met een kleine groep ondernemers. Blijkt dit succesvol, dan wordt de pilot uitgebreid naar alle (IPC-)deelnemers.

Verschillende kassasystemen


In juni zijn de retailorganisaties Bike Totaal en Biretco als eerste met een werkgroep gestart, sinds september aangevuld met drie werkgroepen van ondernemers die met verschillende kassasystemen werken. De betrokken ondernemers bekijken welke verbeterpunten zij zien vanuit de dagelijkse praktijk voor hun kassasysteem. Ook worden verbeteringen voorgesteld voor het branche artikelenbestand dat momenteel wordt ontwikkeld.

De belangrijkste leveranciers zij hier actief bij betrokken. 
Vanaf oktober doen ook de kassaleveranciers Vendit, Wilmar, Adsoft en overige automatiseerders actief mee in de werkgroepen. Alle IPC-deelnemers worden op 9 november in de vroege avond uitgenodigd om in detail bij te praten.

Platform DST
De volgende bedrijven zijn als ambassadeur verbonden zijn aan DST (in alfabetische volgorde): Accell Group, AGU, Bike Totaal, Biretco, Gazelle, Giant, Kruitbosch en Shimano.

De eerste deelnemers zijn ook al aangemeld. Ook zij willen actief aan de slag met digitaal samenwerken zij worden dan ook actief betrokken bij de pilotproject dat dit najaar van start gaat. De volgende bedrijven hebben zich aangemeld als deelnemer: Blomson, Merida, Batavus, Koga, Sparta, Juncker, Augusta Benelux en Trek.

Voor alle toeleveranciers die actief zijn in de fietsbranche is het vanaf nu mogelijk lid te worden van de Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche. Als lid krijgen bedrijven toegang tot de benodigde informatie en worden zij actief betrokken bij de activiteiten en kunnen zij als één van de eerste profiteren van de verbeteringen van dit project dat een grote verandering in de branche teweeg gaat brengen. Hoe meer bedrijven de komende maanden actief worden, hoe beter de resultaten van de pilot zullen zijn. Voor informatie over het lidmaatschap kunt u terecht op de DST site.

In de augustuseditie van Tweewieler stond een uitgebreid artikel met daarin vele betrokken partijen aan het woord. Wilt u dit artikel nog eens nalezen dan kan dat op de website.

Meer over Digitaal Samenwerken leest u hier

Reageer op dit artikel