nieuws

Peugeot fietsen via De Fietsenmakers van…

Retailing

Peugeot fietsen via De Fietsenmakers van…

UTRECHT – Nadat Cycleurope 5 jaar geleden afscheid had genomen van Peugeot fietsen, en Puch daarvoor in de plaats was gekomen, is het oude vertrouwde Franse merk sinds begin 2010 weer terug bij de Enschedese importeur.

UTRECHT – Nadat Cycleurope 5 jaar geleden afscheid had genomen van Peugeot fietsen, en Puch daarvoor in de plaats was gekomen, is het oude vertrouwde Franse merk sinds begin 2010 weer terug bij de Enschedese importeur.

Op de Bike MOTION Benelux maakte Cycleurope bekend dat het merk verkocht gaat worden via bij BLIC aangesloten dealers. Deze franchiseformule (De Fietsenmakers van…) met in Oost-Nederland inmiddels 8 aangesloten winkels, timmert hard aan de weg om meer ondernemers te werven, met name richting de Randstad.

Met De Fietsenmakers van… gaat Peugeot langzaam maar gestaag marktaandeel opbouwen. "Net als de BLIC-organisatie zelf", zegt Martin van Willigen. Met zijn bedrijf Customer Factory ondersteunt hij BLIC in de opbouw van de franchiseketen De Fietsenmakers van… .

Customer Factory geeft onder meer advies aan KPN en ketens als Shoeby Fashion, Lakeside, Bagels&Beans en de Hypotheker. "De fietsenbranche heeft dezelfde status als de foodsector in 1975", stelt Van Willigen. "Er is nog heel veel te winnen met een sterke franchiseketen."

Peugeot-fietsen worden ook verkocht via Peugeot-autodealers. Dit traject wordt volledig geserviced door de BLIC-ondernemers. "Die zorgen dat de fietsen afleveringsklaar worden afgeleverd bij de Peugeot-dealer", aldus Herald Meere van Cyleurope.

"Ook de after sales nemen zij voor hun rekening." Verder licht Meere een tipje van de sluier op over een derde strategische partner die de Peugeot-fietsen gaat helpen vermarkten. "Een auto-fietsgerelateerde organisatie." Meer wil Meere er niet over kwijt. "Over twee weken meer nieuws." Natuurlijk te lezen op www.tweewieler.nl.

Reageer op dit artikel