nieuws

IntraBike verder met Nederlandse directie

Retailing

IntraBike verder met Nederlandse directie

WIJCHEN – Marc Smulders wordt de nieuwe directeur van Intrabike, dat recentelijk door Twico Retail Support verkocht is aan een Belgische investeerder. Smulders is al 22 jaar eigenaar van een tweewielerwinkel in Wijchen.

WIJCHEN – Marc Smulders wordt de nieuwe directeur van Intrabike, dat recentelijk door Twico Retail Support verkocht is aan een Belgische investeerder. Smulders is al 22 jaar eigenaar van een tweewielerwinkel in Wijchen.

De Belgische investeerder wilde in eerste instantie een Belgisch management aanstellen, omdat hij met IntraBike verder wilde expanderen op de Belgische markt. Bij de huidige exploitatie van IntraBike ligt het zwaartepunt nu nog op de Nederlandse markt.

“Om deze investering in de Nederlandse markt niet verloren te laten gaan heeft hij besloten om een Nederlandse directie aan te stellen,” zegt Smulders, die voor de directiefunctie benaderd is. “Op het moment dat de Belgische markt zal gaan worden bewerkt zal het management worden uitgebreid met Belgische functionarissen.”

“Naast het exploiteren van mijn eigen zaak, wat ik meer op afstand zal gaan doen, is dit voor mij echt een nieuwe uitdaging. Het verzoek om de leiding over te nemen bij IntraBike kwam voor mij als een totale verrassing.”

Voor zijn tweewielerbedrijf bedrijf in Wijchen heeft Smulders inmiddels een personele invulling gevonden zodat hij de handen vrij heeft om met Intrabike aan de slag te gaan. “IntraBike moet zich ontwikkelen als een soort inkoopcollectief, welke open en transparant moet zijn richting zijn klanten. Het huidige klantenbestand bestaat uit zelfstandige ondernemers met rijwielzaken, al dan niet aangesloten bij een retailorganisatie, maar ook reparatie- en verhuurbedrijven.”

Door middel van een bestelprogramma is het mogelijk om meer dan 25.000 artikelen in te kopen. “Daarbij staan de omloopsnelheid en marge centraal,” licht Smulders toe. “Ondernemers die interesse hebben om zich aan te sluiten kunnen mailen voor meer informatie of onze kennismakingsbeurs op 8 november a.s. in Heesch (gemeente Bernheze) bezoeken.”

Reageer op dit artikel