nieuws

Gazelle vier jaar materiaalsponsor van Control schaatsploeg

Retailing

Gazelle vier jaar materiaalsponsor van Control schaatsploeg

DIEREN – gazelle wordt materiaalsponsor van Control schaatsploeg. Onlangs is een overeenkomst ondertekend, waarbij de samenwerking in ieder geval voor de komende vier seizoenen bekrachtigd is.

DIEREN – gazelle wordt materiaalsponsor van Control schaatsploeg. Onlangs is een overeenkomst ondertekend, waarbij de samenwerking in ieder geval voor de komende vier seizoenen bekrachtigd is.

Gazelle heeft wel iets met de schaatssport. Ze waren in het verleden negen jaar lang supplier van de opleidings- en kernploegen van de KNSB. Ook marathonploegen van Energie Noord-West en Spaarselect reden hun trainingskilometers op een Gazelle. 

De Control schaatsploeg en staf worden door Gazelle voorzien van mountainbikes en Custom Built racefietsen voor trainingsdoeleinden. Deze lichtgewicht fietsen zijn zelf samen te stellen en uitgerust met hoogwaardige technieken.

‘Schaatsen en fietsen zijn beide populaire Hollandse sporten en vullen elkaar goed aan. Schaatsers trainen vaak buiten het seizoen op de fiets en we merken dat veel fietsers ook een hart voor schaatsen hebben’, aldus Ronald ter Braak van Gazelle. “Veel Gazelle-dealers hebben dan ook schaatsen in hun assortiment in de winter”. 

Coach Jac Orie is zeer tevreden met de overeenkomst. "We zijn blij dat een A-merk als Gazelle de komende vier jaar als supplier verbonden is aan de Control schaatsploeg. Fietstrainingen zijn zeer belangrijk naast de trainingen op het ijs. De fietsen worden zeer intensief gebruikt. Het is daarom belangrijk om goed materiaal te hebben. Met Gazelle zijn we daarvan verzekerd tot en met de Olympische Spelen van 2014 die plaatsvinden in Sotchi."

Topschaatsers zoals Olympisch Kampioen Mark Tuitert, Olympisch bronzen medaille winnaar Laurine van Riessen, Nederlands Kampioen Stefan Groothuis en voormalige wereldkampioene Paulien van Deutekom maken deel uit van de ploeg die onder leiding staat Orie.

Reageer op dit artikel