nieuws

Unieke fietsenstalling in vorm van appel

Retailing

Unieke fietsenstalling in vorm van appel

ALPHEN A/D RIJN – In Alphen aan den Rijn wordt woensdag een wel heel bijzondere fietsenstalling geopend: deze heeft de vorm van een appel. Omdat het een onbewaakte fietsenstalling is, is ervoor gekozen de stalling zo open mogelijk te maken ter bevordering van de sociale controle en het stimuleren van het gevoel van veiligheid. In de stalling kunnen ca. 970 fietsen gestald worden.

ALPHEN A/D RIJN – In Alphen aan den Rijn wordt woensdag een wel heel bijzondere fietsenstalling geopend: deze heeft de vorm van een appel. Omdat het een onbewaakte fietsenstalling is, is ervoor gekozen de stalling zo open mogelijk te maken ter bevordering van de sociale controle en het stimuleren van het gevoel van veiligheid.  In de stalling kunnen ca. 970 fietsen gestald worden.

Nette parkeervoorzieningen voor fietsen in de omgeving van het station is in vrijwel elke gemeente in Nederland een probleem. De ‘Fietsappel’ is een onbewaakte fietsenstalling in het stationsgebied van Alphen aan den Rijn, waar reizigers en bezoekers gratis hun fiets kunnen stallen. Het is een gebouw van staal met meerdere verdiepingen. Met de bouw van deze ‘Fietsappel’ heeft de gemeente een uniek stukje stadsgezicht gecreëerd, een blikvanger in het stationsgebied. Meerdere vakbladen hebben tijdens de bouw al aandacht aan dit bijzondere ontwerp geschonken. 

De ‘Fietsappel’ is ontworpen door de heer Wytze Patijn van Kuiper Compagnons. Het concept is ontleend aan een kunstwerk van een appel. De doorgaande vloer heeft de vorm van een spiraal, welke in een appelvormig model resulteert. Op woensdag 18 augustus opent wethouder Hans Groen in ’t Wout om 14.30 uur samen met architect Wytze Patijn de bijzondere fietsenstalling. Tijdens de opening worden er groene appels uitgedeeld aan passanten en bezoekers van het stationsgebied.

Reageer op dit artikel