nieuws

Wheelylift genomineerd voor Duurzame Innovatie Pitch

Retailing

Wheelylift genomineerd voor Duurzame Innovatie Pitch

NAARDEN – Het fietsophangsysteem Wheelylift is op de Provada 2010 genomineerd voor de Duurzame Innovatie Pitch. Dit innovatieve, ruimtebesparende ophangsysteem bleek in hoge mate te voldoen aan de criteria van duurzaamheid, innovatie-niveau, praktische toepasbaarheid, kansen voor opschaling, mogelijkheden voor navolging en kwaliteit van businesscase.

NAARDEN – Het fietsophangsysteem Wheelylift is op de Provada 2010 genomineerd voor de Duurzame Innovatie Pitch. Dit innovatieve, ruimtebesparende ophangsysteem bleek in hoge mate te voldoen aan de criteria van duurzaamheid, innovatie-niveau, praktische toepasbaarheid, kansen voor opschaling, mogelijkheden voor navolging en kwaliteit van businesscase.

Vijf genomineerden mochten hun idee uiteindelijk verdedigen in een presentatie van drie minuten voor de vakjury. Directeur Corinne Jaspers van Wheelylift greep de kans om het ruimtebesparende fietsophangsysteem voor het voetlicht te brengen met beide handen aan, en eindige hoog onder de genomineerden. De Wheelylift won uiteindelijk niet bij de vakjury maar werd door het publiek wel het hoogst gewaardeerd. “In de beursdagen ervoor, op de Green Market, waren de reacties van het publiek al erg positief”, aldus mededirecteur Gabrielle Okhuizen. De Wheelylift is verkrijgbaar bij de vakhandel en kost € 149,-. Beide directeuren zijn op bijna alle beurzen te vinden om de Wheelylift meer bekendheid te geven. Dit najaar staan ze ook op de Eurobike en Bike Motion. “Maar we staan ook op consumentenbeurzen. Het probleem van ruimtegebrek voor de stalling van fietsen is heel herkenbaar en het gemak van het systeem spreekt zakelijke en particuliere bezoekers erg aan. We merken dat de vakhandel ons begint te bellen, omdat ze vragen krijgen van consumenten. Inmiddels hebben we contacten met Biretco, Juncker, Bigfeet Bikes en in Duitsland werken we samen met Rose Versand en Hartje.”

De Dutch Green Building Council, een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving, daagt innovatieve starters jaarlijks uit om mee te dingen naar deze prijs. Jonge, startende en vernieuwende ondernemers kunnen ieder jaar meedingen naar de ‘Duurzame Innovator Pitch’, tijdens vastgoedbeurs PROVADA in Amsterdam. Een prijs die voortkomt uit de toenemende vraag naar toetsing van duurzame ontwikkeling in het vakgebied.

Meer nieuws over Wheelylift vindt u hier

Reageer op dit artikel