nieuws

Tweewieler Academy debuteert met beloofde niveau 3 opleiding

Retailing

Tweewieler Academy debuteert met beloofde niveau 3 opleiding

NIEUWEGEIN – Met ingang van schooljaar 2010-2011 wordt niveau drie aan het ROC-opleidingsgamma toegevoegd: de opleiding Eerste Fietstechnicus. Daarmee heeft de Tweewieler Academy meer doorgroeimogelijkheden gecreëerd en kan de branche hoger opgeleide instroom tegemoet zien.

NIEUWEGEIN – Met ingang van schooljaar 2010-2011 wordt niveau drie aan het ROC-opleidingsgamma toegevoegd: de opleiding Eerste Fietstechnicus. Daarmee heeft de Tweewieler Academy meer doorgroeimogelijkheden gecreëerd en kan de branche hoger opgeleide instroom tegemoet zien.

Binnen het huidige opleidingsniveau 2 wordt de leerling voorbereid op een technisch beroep, aangevuld met enige verkoopvaardigheden. Door het toevoegen van niveau 3 wordt in de opleiding ook aandacht besteed aan leidinggeven en in- en verkoopvaardigheden van de Eerste Fietstechnicus.

In 2009 hebben BOVAG en Innovam de handen ineengeslagen en onderzoek gedaan naar de behoefte in de branche aan een tweewieleropleiding op niveau 3 van het MBO. Medio 2009 zijn hierover zo’n 250 ondernemers telefonisch geïnterviewd.

Dit onderzoek wees uit dat de behoefte aan een extra opleidingsniveau er wel degelijk is. Leerlingen zelf zien de opschaling naar niveau 3 als een welkome aanvulling.

"In een jaar tijd is de hele opleiding op poten gezet, dat is ongelooflijk snel. Van het schrijven van een beroepscompetentieprofiel, tot het regelen van lesmateriaal. Fietswinkels worden tegenwoordig steeds groter en er ontstaan meer lagen in het personeel," aldus Wim van Vliet, ambassadeur van de Tweewieler Academy.

"Tegenwoordig zit er vaak een bedrijfsleider op een fietszaak. Een Fietstechnicus zou dus door kunnen groeien tot bedrijfsleider of assistent bedrijfsleider. Door het creëren van een opleidingsniveau dat tussen de Fietstechnicus (niveau 2) en ondernemer ligt, wordt de doorgroei toegankelijker."

Reageer op dit artikel