nieuws

BOVAG positief over aanscherping Batavus dealercontract

Retailing

BOVAG positief over aanscherping Batavus dealercontract

BUNNIK/HEERENVEEN – Batavus wil de voorwaarden van de dealercontracten op een aantal punten gaan actualiseren. De juridische dienst van BOVAG heeft de voorgenomen wijzigingen ter beoordeling ontvangen.

BUNNIK/HEERENVEEN – Batavus wil de voorwaarden van de dealercontracten op een aantal punten gaan actualiseren. De juridische dienst van BOVAG heeft de voorgenomen wijzigingen ter beoordeling ontvangen.

BOVAG heeft in de loop van maanden diverse keren contact gehad met Batavus over de naleving van het Batavus dealercontract.

“Bij diverse leden was hierover onrust ontstaan waarna BOVAG hier Batavus op heeft aangesproken. Met name op gebied van doorleveringen aan niet Batavus-dealers en het niet rijklaar afleveren van Batavus-fietsen door internetaanbieders waren de nodige vraagtekens ontstaan,” licht Maurice Manders toe.

De manager van BOVAG Tweewielerbedrijven zegt dat Batavus besloten heeft om het beleid op deze punten te gaan aanpassen. In een schrijven aan de dealers heeft Batavus kenbaar gemaakt dat de dealerovereenkomsten nog voor 1 september zullen worden aangepast.

“We juichen deze stap toe en hebben de nieuwe voorwaarden reeds ontvangen van Batavus. De eerste scan van onze juristen ziet er goed uit en we gaan de resultaten daarvan eerst met Batavus bespreken,” aldus Manders.

Reageer op dit artikel