nieuws

Online fietsen: BEICK en Tulp

Retailing

Online fietsen: BEICK en Tulp

AMSTERDAM – Consumenten en bedrijven kunnen steeds meer zelf online een fiets samenstellen. Nederlands jongste fietsenmerk Tulpfietsen opende op 17 mei zijn digitale deuren. Het online merk BEICK deed dat al eerder dit jaar.

AMSTERDAM – Consumenten en bedrijven kunnen steeds meer zelf online een fiets samenstellen. Nederlands jongste fietsenmerk Tulpfietsen opende op 17 mei zijn digitale deuren. Het online merk BEICK deed dat al eerder dit jaar.

Tulp verkoopt klassieke en stevige stadsfietsen die de klant helemaal zelf kan vormgeven. Bestellers krijgen de fiets binnen een week bezorgd en deze wordt ter plekke door een ervaren fietsenmaker afgemonteerd. Tevens zorgt Tulp ervoor dat de fiets goed wordt onderhouden. Vier maanden na aankoop volgt een tweede gratis servicebeurt aan huis.

 Tulpfietsen zijn alleen via internet verkrijgbaar, waardoor de prijs scherp kan blijven.
Tulpfietsen.nl is opgestart door voormalig Bizner-directeur Frank Klemann en zijn partner Marjolijn van Oordt. De oprichters van Tulpfietsen.nl zijn zelf enthousiaste fietsers.

 
Marketingacties zijn inmiddels in volle gang gezet. Op 17 mei werden ruim 4.000 fietsen in Amsterdam voorzien van een zadelhoesje met de tekst ‘Mijn volgende fiets wordt een Tulpfiets’.

 Voor bedrijven heeft Tulpfietsen aantrekkelijke mogelijkheden om een volledig fietsenpark te leveren, al dan niet voorzien van de huisstijl van het bedrijf.

 (Tulpfietsen: auteur: Myra Schaaf bron: zibb.nl)

BEICK
BEICK is ook een nieuw online fiets concept (www.beick.nl <http://www.beick.nl/> ) dat begin dit jaar is gelanceerd waarbij de consument zijn of haar eigen fiets kan creëren. Het vernieuwende van BEICK is de combinatie van een bijzonder slim en eigentijds design, waarmee de klant, online, uit meer dan vijf miljoen mogelijke variaties zijn of haar persoonlijke fiets kan creëren. Daarnaast biedt Beick 10 jaar garantie met een landelijk reparatie- en onderhoudsservice aan huis.

BEICK noemt zichzelf een A-merk met kwaliteit, design, service en een bijbehorende garantie voorop. Op de site is te zien dat alle BEICK onderdelen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen – het frame is van roestvrij aluminium met 10 jaar garantie – en er worden onderdelen gemonteerd van A-merken zoals naven van Shimano, banden van Vredestein en zadels van Selle Royal of Brooks. Elke zelfontworpen variant is daardoor degelijk, duurzaam, comfortabel en uniek. Voor service heeft BEICK een mobiele reparatieservice op afspraak.

De online winkels bieden transparantie en flexibiliteit. Met slimme tools, bij BEICK bijvoorbeeld de ‘fiets-configurator’, een gebruiksvriendelijke ontwerptool, denken de online winkels een aantrekkelijk alternatief bieden voor de traditionele A-merken.

Reageer op dit artikel