nieuws

Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche scoort subsidie

Retailing

Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche scoort subsidie

BUNNIK – Het Ministerie van Economische Zaken steunt de Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche met IPC-subsidie. Op 30 maart jl. is de subsidie formeel toegekend, die maximaal € 1.115.000,- zal bedragen.

BUNNIK – Het Ministerie van Economische Zaken steunt de Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche met IPC-subsidie. Op 30 maart jl. is de subsidie formeel toegekend, die maximaal € 1.115.000,- zal bedragen.

BOVAG, Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en RAI Vereniging zijn nauw bij het project betrokken. De Stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche begeleidt 35 van deze ondernemers bij hun innovatieplannen.

Digitale samenwerking in de keten helpt daarbij door te zorgen dat ondernemingen in de tweewielerbranche op eenvoudige, efficiënte en effectieve wijze elektronische informatie met elkaar kunnen uitwisselen, waarbij de nadruk ligt op handelsinformatie.

Toeleveranciers, fietsfabrikanten, grossiers, retailorganisaties, brancheorganisaties, softwareontwikkelaars en fietsondernemers werken in het project intensief samen om voor de hele branche voordeel te genereren.

Op 30 maart is IPC-subsidie toegekend. De subsidieregeling InnovatiePrestatieContracten (IPC) is bedoeld voor meerjarige innovatietrajecten van groepen mkb-ondernemers. De IPC-regeling is een belangrijk instrument om innovatie en samenwerking te stimuleren.

Nu deze subsidie is toegekend gaat het project een nieuwe fase in waarbij 35 fietsbedrijven collectief aan de slag gaan met digitale samenwerking. Ze denken mee over nieuwe vormen van samenwerking en systemen en gaan deze in de praktijk toepassen. De deelnemende ondernemers ontvangen maximaal € 33.000,- subsidie per bedrijf.

Reageer op dit artikel