nieuws

Dorel’s 2009-cijfers neutraal

Retailing

Dorel’s 2009-cijfers neutraal

MONTREAL (Can.) – Dorel Industries, waartoe onder meer de Cycling Sports Group (CSG) behoort, heeft in 2009 vrijwel gelijk resultaten geboekt als in 2008. De totale winst was in US dollars 2,1 miljard in 2009, tegen 2,2 miljard in 2008.

MONTREAL (Can.) – Dorel Industries, waartoe onder meer de Cycling Sports Group (CSG) behoort, heeft in 2009 vrijwel gelijk resultaten geboekt als in 2008. De totale winst was in US dollars 2,1 miljard in 2009, tegen 2,2 miljard in 2008.

De CSG groep bestaat uit de fietsmerken Cannondale, Schwinn, GT en Mongoose. Deze groep maakte het lichte verlies bij de andere onderdelen van Dorel enigszins goed. Het Recreational/Leisure segment waaronder CSG valt, samen met Pacific Cycles (goedkope fietsen via grootwinkelbedrijf), realiseerde een omzetstijging van 3,8% naar US dollar 681,4 miljoen.

Dorel zegt over de marktontwikkelingen: ‘De omzetgroei is deels te danken aan groei van de aantallen in de CSG divisie. In het laagste segment, de massaproducten, was een juist terugval in verkochte eenheden. Voor het totale Recreational/Leisure segment resulteerde dit in een teruggang van de verkopen van 3%. Echter, ondanks de meer verkochte aantallen door dealers van de CSG groep, waren de opbrengsten niet navenant. De prijzen van de meer high end modellen staan onder druk, doordat door de recessie consumenten minder graag high end spullen kopen. En sommige concurrenten hebben hun prijzen al vroeg in het seizoen drastisch verlaagd, wat prijserosie tot gevolg heeft.’

Meer over Cannondale en Dorel

Reageer op dit artikel