nieuws

Kruitbosch Cycle Universe vlot naar honderd Urban Bike Stores

Retailing

Kruitbosch Cycle Universe vlot naar honderd Urban Bike Stores

SASSENHEIM – Sinds vandaag tellen Nederland en België gezamenlijk honderd Urban Bike Stores. De eer was voor Warmerdam dé Fietsspecialist om als honderdste Urban winkel ingericht te worden. Daarmee heeft Kruitbosch de mijlpaal van honderd dealers vlot bereikt.

SASSENHEIM – Sinds vandaag tellen Nederland en België gezamenlijk honderd Urban Bike Stores. De eer was voor Warmerdam dé Fietsspecialist om als honderdste Urban winkel ingericht te worden. Daarmee heeft Kruitbosch deze mijlpaal vlot bereikt.

Kruitbosch vaart met de Urban HPV Bike een aparte koers. Ondernemers die deze populaire fietsen willen verkopen moeten hiervan officieel dealer worden en kunnen dan in het bezit komen van instore materiaal, waarmee ze zich als Urban Bike Store kunnen profileren.

Deze ondernemers worden vernoemd op de site van Urbanfietsen.nl, waar consumenten aan de hand van kleurstellingen en accessoires tot op zekere hoogte hun eigen Urban HPV Bike kunnen samenstellen. De deelnemende ondernemers weten zich verzekerd van een beschermd verzorgingsgebied, maar spreken wel af niet met de prijs te gaan stunten.

Dat is een aanpak die Rick Rol Rick Rol van Warmerdam dé Fietsspecialist wel aan staat. “Wij verkopen ook de elektrische fietsen van Flyer en daar werkt het ongeveer hetzelfde. Je moet het winnen met kwaliteit en service en niet op prijs. Daarnaast is het gewoon een stoere, gave fiets met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Echt lifestyle. Ik denk echt dat Kruitbosch hiermee een hit in handen heeft. Dat blijkt wel uit reacties van de klanten.”

Wat de verkoop volgens Rol verder stimuleert is het complete concept. “Het zijn niet alleen de fietsen, maar ook de bijpassende tassen, manden en kratcovers. Andere merken hebben ook transportfietsen, die wij ook verkopen, maar daar zit dit niet bij.”

Volgens Rol streeft Kruitbosch ernaar om dit jaar uit te groeien tot maximaal 200 Urban Bike Store dealers.

Reageer op dit artikel