nieuws

2010: Biretco voorziet groei in Duitsland en België

Retailing

2010: Biretco voorziet groei in Duitsland en België

BREDA – Biretco kijkt terug op een succesvol 2009. Met name in Duitsland en België was sprake van een aanzienlijke toename. Ook in 2010 heeft Biretco zich voorgenomen om op alle fronten door te groeien: in omzet, in aantal aangesloten ondernemers en in naamsbekendheid.

BREDA – Biretco kijkt terug op een succesvol 2009. Met name in Duitsland en België was sprake van een aanzienlijke toename. Ook in 2010 heeft Biretco zich voorgenomen om op alle fronten door te groeien: in omzet, in aantal aangesloten ondernemers en in naamsbekendheid.

In Duitsland zag Biretco de totaalomzet met 15% stijgen. Dit is te danken aan nieuw verworven ondernemers, maar ook aan meer inkomsten bij de reeds aangesloten fietsenzaken. De winkelformule "Der Fahrradspezialist" is daarbij het vlaggenschip van de Biretco. Inmiddels hebben 33 Duitse ondernemers op eigen kosten hun winkels naar dit concept ingericht. Gedurende het komende jaar zal in meer locaties worden geïnvesteerd en zal het aantal deelnemers groeien naar een totaal van 45 winkels.

“In ieder geval heeft de fietsenvakhandel bewezen in de economische crisis stabiel te zijn. Natuurlijk zijn de politieke en sociale omstandigheden ook van invloed op de voordelen van de fiets,” zegt Ad Roest. “Sleutelwoorden zijn hier milieuproblemen, de verontreinigende uitstoot van auto’s, gezondheid, het kostenbewustzijn van de bevolking en de groeiende trend voor een vakantie in hun eigen land.”

Over België kan de voor beide markten verantwoordelijke manager nog beter nieuws melden. “De omzetgroei van 25% werd bereikt met 65 aangesloten vakhandelaren. Dit aantal zal dit jaar stijgen tot 75 en binnen drie jaar doorgroeien naar 150 zaken. De groei in België en Duitsland is van groot belang voor de Biretco, want in Nederland zijn we al op grote schaal vertegenwoordigd.”

Reageer op dit artikel