nieuws

Uitstel praktijkexamen bromfiets vermoedelijk naar 1 maart 2010

Retailing

Uitstel praktijkexamen bromfiets vermoedelijk naar 1 maart 2010

DEN HAAG – Het praktijkexamen voor brom- en snorfietsers wordt uitgesteld van begin volgend jaar naar minimaal 1 maart. De NOS meldt dat de BOVAG dat te horen gekregen heeft van het ministerie van Verkeer.

DEN HAAG – Het praktijkexamen voor brom- en snorfietsers wordt uitgesteld van begin volgend jaar naar minimaal 1 maart. De NOS meldt dat de BOVAG dat te horen gekregen heeft van het ministerie van Verkeer.

Vermoedelijk krijgt het ministerie het wetsvoorstel niet op tijd rond, denkt BOVAG. De brancheorganisatie heeft maandag haar leden hierover geïnformeerd. Rijscholen die in de opleiding voor het praktijkexamen hebben geïnvesteerd, zijn onaangenaam verrast.

Persvoorlichter Paul de Waal betreurt het uitstel. ,,Rijschoolhouders hebben brommers gekocht en instructeurs opgeleid. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en rijschoolhouders staan klaar. We hebben de laatste maanden veel energie in de voorlichting van onze leden gestoken.”

BOVAG verschilt ook nog van mening met betrekking tot het over het aantal leerlingen dat tegelijk de weg op mag, tijdens de bromfietslessen. Minister Eurlings vindt dat vier leerlingen tegelijk de weg op kunnen. BOVAG vindt twee al meer dan genoeg.

Eurlings zal de Tweede Kamer binnenkort laten weten dat het examen pas op zijn vroegst op 1 maart wordt ingevoerd. Later deze week stuurt hij hierover een brief naar de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel