nieuws

BMW-dealer Meijer beste tweewieler leerbedrijf

Retailing

BMW-dealer Meijer beste tweewieler leerbedrijf

NIEUWEGEIN – Citroën Bertens, Harry Meijer en Renault Trucks Van Spreeuwel zijn elk in hun eigen categorie gekozen tot Beste Leerbedrijf 2009. De drie bedrijven wonnen respectievelijk in de categorie Personenauto, Tweewieler en Bedrijfsauto.

NIEUWEGEIN – Citroën Bertens, Harry Meijer en Renault Trucks Van Spreeuwel zijn elk in hun eigen categorie gekozen tot Beste Leerbedrijf 2009. De drie bedrijven wonnen respectievelijk in de categorie Personenauto, Tweewieler en Bedrijfsauto.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Innovam. Citroën Bertens is uitverkoren om de mobiliteitsbranche te vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing voor leerbedrijven in alle sectoren.

Met de verkiezing wil Innovam leerbedrijven extra stimuleren om leerlingen een optimale opleidingsplaats te bieden. De mobiliteitsbranche schreeuwt om goed opgeleide werknemers. Leerbedrijven zijn onmisbaar in de ondersteuning en opleiding van deze toekomstige vakmensen.

Op dit moment is er een groot tekort aan leerwerkplekken. BOVAG, stichting OOMT, vakbonden en Innovam zetten diverse acties in gang om leerwerkplekken in de mobiliteitsbranche te stimuleren. In dit kader past ook de verkiezing ‘Beste Leerbedrijf’ die Innovam jaarlijks organiseert.

In de categorie Tweewielers onderscheidde BMW-motordealer Harry Meijer uit Lijnden zich ten opzichte van Bikes and Solutions uit Haarlem en BMW Van Harten uit Amersfoort. De leerlingen van Harry Meijer zien de intensieve begeleiding als toegevoegde waarde voor hun kansen en het perspectief op een baan. Volgens de jury zit investeren in vakmanschap in de DNA van het bedrijf.

De inrichting van de opleiding is van nature competentiegericht, want leerlingen worden zo snel mogelijk op ‘echte’ klussen gezet. “Zowel de branche in het algemeen als het merk BMW en ons bedrijf zijn mooi in het zonnetje gezet”, reageert directeur Harry Meijer na afloop van de prijsuitreiking.

“Het is leuk dat wij als relatief kleine groep het enthousiasme kunnen opbrengen om een aantal leerlingen te kneden. Opleiden is een moeilijke taak, maar als iedereen zich hiervoor vol blijft inzetten, blijkt het te lonen. Deze verkiezing is voor ons een zeer positieve ervaring geweest.”

Reageer op dit artikel