nieuws

Aangehouden na verduisteren van een fiets

Retailing

Aangehouden na verduisteren van een fiets

ENSCHEDE – Twee Enschedeërs zijn woensdag de 23e december in de loop van de dag aangehouden. Zij worden ervan verdacht in ieder geval één fiets te hebben verduisterd.

ENSCHEDE – Twee Enschedeërs zijn woensdag de 23e december in de loop van de dag aangehouden. Zij worden ervan verdacht in ieder geval één fiets te hebben verduisterd.

In de loop van woensdagmiddag de 23e december werd gemeld dat bij Fietsenwinkel Ten Tuscher in Enschede een fiets was verduisterd. Een man was in de zaak gekomen en had gevraagd of hij met een bepaalde fiets een proefrit kon maken.

Dit kon, maar omdat de eigenaar van de zaak wist dat woensdagmorgen bij collega Wim Landewe, ook een fiets was opgehaald voor een proefrit en niet was terug gebracht, gingen twee medewerkers van de rijwielhandelaar op de fiets achter de man aan.

Zij zagen dat de fietser stopte bij een flat aan de Laaressingel en daar de fiets op slot deed. Even later kwam een andere man naar beneden en wilde met de fiets weggaan. Deze man werd aangesproken en hij vertelde dat de fiets niet van hem was en hij haalde de andere persoon naar beneden. Deze laatste, de man die de fiets bij de winkel had ‘geleend’, werd door de medewerkers even later overgedragen aan de politiemensen die terplaatse kwamen.

De man, een 42-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op weg naar het bureau werd de man gezien die in eerste instantie op de fiets weg wilde gaan. Ook hij, een 25-jarige Enschedeer, is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de verduistering dan wel voor heling.

"De foto is door onze beveiligingscamera gemaakt van de man die proefritten maakt en daarna niet terugkomt.  Wij hebben de beveiligingbeelden naar collega’s in de regio gestuurd, en nog dezelfde dag is de man aangehouden," zegt Wim Landewé.

"Wellicht kun je hem op de website plaatsen en hiermee andere fietsenmakers confronteren met zijn gelaat. Dit omdat hij dit kunstje al veel vaker heeft uitgehaald. Op deze wijze kunnen slachtoffers uit het verleden eventueel alsnog een civiele procedure aanspannen om de schade te verhalen. Ook kunnen we collega’s waarschuwen voor de risico’s van ‘goed vertrouwen’ bij een proefrit."

Reageer op dit artikel