nieuws

Nieuwe afdeling BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven

Retailing

Nieuwe afdeling BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven

EINDHOVEN – Tijdens de jaarvergadering van de afdelingen brom- en snorfietsen en motoren van BOVAG is gisteren in het Evoluon in Eindhoven een nieuw bestuur gekozen voor de afdeling Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven. Begin dit jaar besloot BOVAG de brom- en snorfietsbedrijven weg te halen bij de afdeling Tweewielerbedrijven en samen te voegen met de afdeling Motoren. Nieuwe voorzitter van BOVAG GT is Egbert van Drie.

EINDHOVEN – Tijdens de jaarvergadering van de afdelingen brom- en snorfietsen en motoren van BOVAG is gisteren in het Evoluon in Eindhoven een nieuw bestuur gekozen voor de afdeling Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven. Begin dit jaar besloot BOVAG de brom- en snorfietsbedrijven weg te halen bij de afdeling Tweewielerbedrijven en samen te voegen met de afdeling Motoren. Nieuwe voorzitter van BOVAG GT is Egbert van Drie.

Rolf Chech, tot nu toe voorzitter Commissie Bromfiets, is samen met Gert Jan Sunder en Walter de Roode verkozen tot bestuurslid namens de brom- en snorfietsbedrijven. Namens de motorbedrijven zullen Wiecher Joosse, Hans Smit en Berry Goedhart zitting nemen in het nieuwe bestuur dat dus samen met voorziiter Egbert van Drie uit zeven mensen bestaat.

Egbert van Drie is blij met de samenvoeging: “Binnen BOVAG is nu alles samengevoegd wat met gemotoriseerde tweewielers te maken heeft. Door deze samenvoeging zijn we een veel sterkere en stabiele partij binnen BOVAG.” Rolf Chech voegt toe: “Voor de leden heeft dit als voordeel dat ze bij BOVAG nu altijd iemand aan de lijn krijgen die verstand heeft van gemotoriseerde tweewielers en weet wat er speelt. Binnen de groep Fiets voelden we ons niet echt thuis. De onderwerpen die spelen voor motoren komen veel meer overeen met die van de brom- en snorfietsen.”

Manager BOVAG GT Maurice Manders noemde een aantal van die onderwerpen, zoals rijbewijsequivalentie, geluidsoverlast, verkeersveiligheid en emissienormen. “Met deze nieuwe afdeling hebben we meer daadkracht. Samen staan we voor 1,6 miljoen gemotoriseerde tweewielers.” Hij gaf aan dat de afdeling volgend jaar doorgaat met acties als ‘Try the bike’ bij beurzen en evenementen en BOVAG pechhulp. De afdeling gaat zich er verder voor inzetten om de actie ‘Blij dat ik rij’ een vervolg te kunnen geven in 2010.

Op de foto feliciteert Maurice Manders de nieuwe voorzitter Egbert van Drie met zijn verkiezing.

Reageer op dit artikel