nieuws

Maurice Manders nieuwe ETRA voorzitter

Retailing

Maurice Manders nieuwe ETRA voorzitter

GENT – Het ETRA comité heeft unaniem Maurice Manders gekozen als vierde voorzitter. Hiermee volgt Manders Nigel Hill op. Manders is manager BOVAG Tweewielerbedrijven sinds 2004 en vertegenwoordigt BOVAG binnen de ETRA sinds 2005.

GENT – Het ETRA comité heeft unaniem Maurice Manders gekozen als vierde voorzitter. Hiermee volgt Manders Nigel Hill op. Manders is manager BOVAG Tweewielerbedrijven sinds 2004 en vertegenwoordigt BOVAG binnen de ETRA sinds 2005.

“In de afgelopen vier jaar heeft Maurice zich laten kennen als een erg actieve, constructieve manager die niet schroomt om zijn mening te uiten”, aldus ETRA secretaris Annick Roetynck.

Om de stem van ETRA nog luider te laten klinken, gelooft Manders heilig in het bouwen van coalities. “In de afgelopen jaren heeft ETRA intensief de samenwerking gezocht met alle partijen binnen onze branche. Ik denk dat dat de enige manier is om de belangen van tweewieler retailers te kunnen dienen. Alleen door samenwerken kunnen we de vakhandel binnen Europa een goede toekomst bieden, zeker nu onderwerpen als groen, gezondheid, duurzaamheid en mobiliteit hoog op de agenda staan bij de politiek.”

Onder de voorganger van Manders, Nigel Hill, heeft ETRA deze strategie van samenwerken al ingezet. Inmiddels zijn coalities gebouwd met ACEM, FEMA, FIM, COLIBI, COLIPED, ECF en LEVA. Om de banden met de toeleverende industrie te verstevigen, is een bijzonder lidmaatschap ingesteld. Daardoor zijn er vandaag de dag zeker zo’n 15 internationaal opererende bedrijven die samenwerken met ETRA voor de promotie van tweewielers op Europees niveau. Een strategie die Manders omarmt en voort zal zetten.

Reageer op dit artikel