nieuws

Oud-Twico leden splitsen zich af in nieuw inkoopcollectief

Retailing

Oud-Twico leden splitsen zich af in nieuw inkoopcollectief

‘s-HERTOGENBOSCH – De nieuwe organisatiestructuur en het nieuwe beleid dat TWICO heeft ingezet om de slagvaardigheid van de organisatie te bevorderen, heeft ertoe geleid dat een aantal ondernemers heeft besloten hun lidmaatschap bij TWICO op te zeggen. Zij gaan hun krachten bundelen in het nieuwe Tweewieler Inkoop Collectief (TIC).

‘s-HERTOGENBOSCH – De nieuwe organisatiestructuur en het nieuwe beleid dat TWICO heeft ingezet om de slagvaardigheid van de organisatie te bevorderen, heeft ertoe geleid dat een aantal ondernemers heeft besloten hun lidmaatschap bij TWICO op te zeggen. Zij gaan hun krachten bundelen in het nieuwe Tweewieler Inkoop Collectief (TIC).

Per 1 oktober wordt door een aantal ontevreden ondernemers, die Twico hebben verlaten, de eerste krachten gebundeld in het Tweewieler Inkoop Collectief, dat met ingang van 2010 helemaal operationeel moet zijn.

Het wordt een low-profile inkooporganisatie, met als doel rechtstreeks met fabrikanten en leveranciers in onderhandeling te gaan namens de ondernemersgroep. Belangrijk uitgangspunt is dat de betalingskortingen niet naar de overhead gaan, maar direct terugvloeien naar de ondernemers.

Daarnaast willen de ondernemers een aantal keren per jaar bij elkaar komen om onderlinge ideeën uit te wisselen. Binnenkort wordt een secretaris of secretaresse aangenomen die, met ervaring uit de branche, de coördinatie op zich neemt.

Met fabrikanten is al gesproken over dit nieuwe initiatief en die staan niet afwijzend tegenover samenwerking met TIC. Als zij gezamenlijk over voldoende inkoopkracht beschikken zijn zij gewoon een nieuwe afnemer, net als ieder ander.

Reageer op dit artikel