nieuws

Nieuwkomer Boneshaker grossiert vooral op MTB-markt

Retailing

Nieuwkomer Boneshaker grossiert vooral op MTB-markt

LOBITH – De Nederlandse fietshandel is een grossier rijker: Boneshaker. Vooralsnog klein van stuk, maar groot in ambities. Gangmakers zijn Bas Korver en Marvin Besselink, die over ruime ervaring in de fietsbranche beschikken.

LOBITH – De Nederlandse fietshandel is een grossier rijker: Boneshaker. Vooralsnog klein van stuk, maar groot in ambities. Gangmakers zijn Bas Korver en Marvin Besselink, die over ruime ervaring in de fietsbranche beschikken.

Aan historisch besef hebben Besselink en Korver geen gebrek, want de naam van hun nieuwe groothandel komt voort uit de naam die gegeven werd aan de eerste fiets met crancks en pedalen in 1864. “Wij zijn importeur voor de Benelux van een aantal nieuwe innoverende producten/merken en richten ons voornamelijk op de MTB-markt, maar daarnaast ook het race- en trekkingsegment”, zegt Besselink.

“De door ons gevoerde producten gaan wij uitsluitend leveren via de vakhandel. Wij zien kans in de markt omdat we, sterk onderscheidende produkten in ons programma hebben en beiden staan voor goede service, eerlijk zakendoen en het nakomen van door ons gemaakte afspraken.”

Snel schakelen en leveren
De opstart van Boneshaker is vooral kostenbewust te noemen. Van Bas Korver’s huis in Lobith uit. "Omdat we met z’n tweeën zijn, zijn de lijnen natuurlijk kort. Niet alleen onderling, maar ook naar onze leveranciers. Daardoor kunnen we snel schakelen en leveren. Misschien niet altijd binnen 24 uur, maar wel snel”, stelt Korver.

Het assortiment van Boneshaker bestaat uit componenten en, onder andere, de fietsen van het deense Pronghorn Racing en het Duitse Circle Cycles. Beide merken bieden een klein assortiment frames met verschillende afmontages, welke in diverse varianten leverbaar zijn. “We zullen daarvan het een en ander laten zien in onze stand op Bike MOTION Benelux”, zegt Besselink (hal 12/C088).

De beurs in Utrecht is voor het tweetal een belangrijk moment, want het is hun eerste presentatie aan consument en vakhandel. “We zijn weliswaar al een paar maanden bezig en beschikken al over enkele dealers. De eerste reacties zijn erg positief en daar willen we graag op voortborduren”, besluit Korver.

De merken van Boneshaker:

  • Pronghorn Racing
  • Circle Cycles
  • Evoc Sports
  • New Ultimate
  • Effetto Mariposa
  • Zwoelfender
  • Innotech
  • Niro Glide en Super Glide
Reageer op dit artikel