nieuws

Tweewielercentrum wordt Tweewieler Academy

Retailing

Tweewielercentrum wordt Tweewieler Academy

NIEUWEGEIN – Het Tweewielercentrum van de Innovam Groep is omgedoopt tot Tweewieler Academy. Niet alleen de naam is nieuw, ook het aanbod en de organisatie zijn volledig vernieuwd met als doel de tweewielerbranche te voorzien van voldoende en goed opgeleid personeel.

NIEUWEGEIN – Het Tweewielercentrum van de Innovam Groep is omgedoopt tot Tweewieler Academy. Niet alleen de naam is nieuw, ook het aanbod en de organisatie zijn volledig vernieuwd met als doel de tweewielerbranche te voorzien van voldoende en goed opgeleid personeel.

Om dit doel te bereiken moet de branche de handen ineen slaan en samenwerken. Dit was de boodschap tijdens de feestelijke presentatie van het nieuwe profiel op dinsdag 25 augustus bij Innovam in Nieuwegein.

De nieuwe organisatie kent drie kerntaken: training en certificering van de tweewielerbranche, verhogen van de kwaliteit van de uitstroom en zorgen voor voldoende instroom in het MBO. Ontwikkelingen in de branche vragen om goed geschoold personeel. De technologie wordt steeds complexer, elektra en hybride komen eraan, het bewustzijn voor milieu stijgt, file- en parkeerproblemen bieden voor de tweewielerbranche kansen, de digitalisering in de branche neemt toe en consumenten zijn steeds beter geïnformeerd.

De Tweewieler Academy speelt in op deze ontwikkelingen door haar productportfolio te verbreden. Er komen drie richtingen voor de trainingen: management, commercieel en techniek algemeen. Daarmee speelt de organisatie in op de vraag vanuit de branche om meer aandacht te schenken aan de commerciële en bedrijfkundige aspecten van de beroepen in de tweewielerbranche.

Alle trainingen kunnen worden afgesloten met een BKS-toets. Verder gaat de Tweewieler Academy ook maatwerktrainingen aanbieden. De klant staat centraal in de werkwijze van deze nieuwe organisatie.

De trainingen vinden niet alleen plaats in Nieuwegein. In de nabije toekomst gaat de Tweewieler Academy ook e-learningtrajecten aanbieden. Bovendien onderzoekt de organisatie welke mogelijkheden er zijn om ook regionaal of zelfs lokaal trainingen aan te bieden.

In deze economische moeilijke tijden is de tweewielerbranche één van de weinige branches met een grote behoefte aan personeel. De branche kampt echter met een stoffig imago met weinig toekomstperspectief. Samenwerken om de branche aantrekkelijker te presenteren en voldoende instroom te realiseren is een van de speerpunten van de nieuwe Tweewieler Academy.

De Innovam Groep ziet het belang voor de branche en neemt haar verantwoordelijkheid door te investeren in de toekomst. De Tweewieler Academy gaat daarom zelfstandiger opereren met een compacte interne organisatie om snel en flexibel in te kunnen spelen op de vragen uit de markt en het onderwijs en te kunnen blijven innoveren.

Wim van Vliet, voormalig voorzitter van BOVAG Tweewielerbedrijven, wordt het boegbeeld van de nieuwe organisatie. Hij zal actief samenwerking zoeken met alle marktpartijen. Door intensieve samenwerking kan het opleidingsaanbod beter worden afgestemd op de praktijk, het materiaal tegen geringere kosten worden ingezet en kan de communicatie efficiënter verlopen. Bovendien zal meer samengewerkt moeten worden om de aantrekkelijkheid van de branche te promoten.

Reageer op dit artikel