nieuws

Fietsverkoop van start op rijwielveiling.nl

Retailing

Fietsverkoop van start op rijwielveiling.nl

WEZEP – Rijwielveiling.nl is een nieuwe webwinkel waarin fietsenzaken zich kunnen verenigen. Het is een initiatief van Fietswereld-ondernemer Koos van de Put, die ondernemers oproept zich aan te melden.

WEZEP – Rijwielveiling.nl is een nieuwe webwinkel waarin fietsenzaken zich kunnen verenigen. Het is een initiatief van Fietswereld-ondernemer Koos van de Put, die ondernemers oproept zich aan te melden.

De werking de rijwielveiling is tamelijk eenvoudig. De consument vraagt een offerte van een bepaald model aan. De aangesloten fietsenmakers krijgen 48 uur de kans om een goed aanbod te presenteren. Wanneer hij door een ander overboden wordt, met een lagere prijs, wordt de biedenende fietsenmaker daarover geïnformeerd en in de gelegenheid gesteld een nieuw bod te doen.

“De klant wordt uiteindelijk geïnformeerd over de voordeligste offerte, zonder op dat moment te weten van welke zaak deze afkomstig is, en krijgt 24 uur de tijd om het bod te accepteren,” aldus Van de Put, die nog benadrukt uitlsuitend met A-merken te willen werken. De merken waarop momenteel uit gekozen kan worden zijn Batavus, Cannondale, Cube, Gazelle, Giant, Koga-Miyata, Multicycle, RIH, Sparta, Specialized en Trek.

“Vervolgens is er de mogelijkheid de fiets te laten bezorgen of af te halen en dan meteen ook op maat af te laten stellen. Bij de laatste optie is de fietsenmaker in de gelegenheid om zijn service optimaal aan te bieden.”

Als het aan Van de Put gelegen had, was hij al eerder online gegaan met Rijwielveiling.nl, maar de bouw van de website nam meer tijd in beslag dan voorzien was. Hoewel de website nu enkele weken online is, is er nog geen ruchtbaarheid aan gegeven. Eerst wil Van de Put voldoende deelnemende ondernemers vinden.

De start van Rijwielveiling.nl is een eigen initiatief van Koos van de Put, die als Fietswereld-ondernemer bij Biretco aangesloten is. Het staat daarom iedere ondernemer vrij, om op dit initiatief in te haken. Een Biretco-lidmaatschap is daarvoor niet van belang.

Geïnteresseerde dealers kunnen zich via de registratiemodule aansluiten bij Rijwielveiling.nl.

Reageer op dit artikel