nieuws

Gertjo Janssen gaat Bike Totaal verlaten

Retailing

Gertjo Janssen gaat Bike Totaal verlaten

AMERSFOORT – Met ingang van 1 september gaat Gertjo Janssen Bike Totaal verlaten. Hij heeft de Raad van Commissarissen, medewerkers en achterban over zijn voorgenomen vertrek ingelicht. De werving voor een opvolger is al in gang gezet.

AMERSFOORT – Met ingang van 1 september gaat Gertjo Janssen Bike Totaal verlaten. Hij heeft de Raad van Commissarissen, medewerkers en achterban over zijn voorgenomen vertrek ingelicht. De werving voor een opvolger is al in gang gezet.

 

Janssen heeft ruim 12,5 jaar voor de retailorganisatie gewerkt. Aanvankelijk heeft hij zich enkele jaren als formulemanager voor Bike Totaal verdienstelijk gemaakt. Toen in november 1999 Albert Schoonderbeek opstapte, na verschillen van inzicht met het toenmalige stichtingsbestuur, volgde Janssen hem op.

In de jaren daarna heeft Janssen Bike Totaal omgevormd van vereniging naar BV en is in 2006 een vernieuwde winkelformule gelanceerd. Ook werden eventuele samenwerkingsvormen met Twico Retail Support onderzocht, maar dat heeft nooit tot concrete afspraken geleid.

Begin dit jaar werd overeenstemming bereikt met NS Fiets en de ondernemersvereniging van fietsenstallingexploitanten, de VSRE, over het testen van een nieuwe ‘Bike Totaal Express’-winkelformule in de NS Fiets fietsenstallingen. Die test loopt nog steeds.

“Ik heb lang nagedacht over mijn besluit. In mijn beleving moet je ‘een kind dat je hebt mogen laten opgroeien’ ook op een gegeven moment los durven laten,” aldus Janssen. “Ik ben voor mezelf toe aan een nieuwe uitdaging en wil ervoor waken dat ik dingen op de automatische piloot ga doen.”

 

De Bike Totaal-directeur zal afscheid nemen op maandag 31 augustus tijdens de Bike Totaal Formuledag. Daarna gaat hij zijn werkterrein verleggen naar een winkelketen in de doe-het-zelfbranche.

Reageer op dit artikel