nieuws

Fietsindustrie slaat handen ineen tegen UCI

Retailing

Fietsindustrie slaat handen ineen tegen UCI

DUBLIN (Irl.) – Een aantal fietsonderdelenleveranciers hebben een internationale organisatie opgezet om beter met de UCI te kunnen samenwerken. De GOCEM (Global Organization of Cycling Equipment Manufacturers) heeft zijn basis in Dublin.

DUBLIN (Irl.) – Een aantal fietsonderdelenleveranciers hebben een internationale organisatie opgezet om beter met de UCI te kunnen samenwerken. De GOCEM (Global Organization of Cycling Equipment Manufacturers) heeft zijn basis in Dublin.

Oprichters van GOCEM zijn onder meer: A-Team (Taiwan Bike Company Association representing Merida, Velo, Maxxis, Alex, Rims, Formula, VP components, Well-go, RS-Suntour, KMC, Truvativ, Kenda, Topeak, TH Industries, Tektro, Joytec, Jagwire and RST), BH, Bianchi, BMC, Cannondale, Canyon, Cervelo SA, Cinelli, COLIPED, Felt, Focus, FSA/Vision, Fuji, Giant, GT, Hed, Look, Mavic, Orbea, Oval, Prologo, Quark, Ritchey, Rotor, Specialized, Sram, Teschner, Time, 3T and Zipp.

Doel van GOCEM is om op een positieve manier de samenwerking met de UCI, de Internationale Organisatie voor de Fietssport die zijn hoofdkantoor heeft in Aigle, Zwitserland, te bewerkstelligen.

‘3:1 regel’ ook op onderdelen van toepassing
Aanleiding was een aanscherping van de regels door UCI op 13 januari dit jaar, waarbij de UCI stelde dat de ‘3:1 regel’ niet alleen meer voor de buizen en het frame geldt, maar voor alle onderdelen en componenten op de fiets.

Deze aanscherping overviel de onderdelenleveranciers enigszins en komt bovendien in een periode dat de industrie het toch al wat moeilijker heeft dankzij de economische crisis. Dat was voldoende aanleiding voor een aantal partijen om de handen ineen te slaan.

Het langetermijndoel van GOCEM is een grotere stabiliteit en professionaliteit te creëren op alle terreinen van de fietssport, en een duurzame en coöperatieve verstandhouding met de UCI.

Reageer op dit artikel