nieuws

EU commissie beproeft e-bike

Retailing

EU commissie beproeft e-bike

BRUSSEL (B) – Op de foto maakt Matthias Rüte, director-general van het departement Energie&Transport van de EU commissie, een rondje op een e-bike. ETRA zorgde ervoor dat alle 600 deelnemers aan de TREN conferentie tijdens de lunchuurtjes een elektrisch aangedreven voertuig konden uitproberen.

BRUSSEL (B) – Op de foto maakt Matthias Rüte, director-general van het departement Energie&Transport van de EU commissie, een rondje op een e-bike. ETRA zorgde ervoor dat alle 600 deelnemers aan de TREN conferentie tijdens de lunchuurtjes een elektrisch aangedreven voertuig konden uitproberen.

Het hoofdthema van de TREN dag was electric mobility. Shai Agassi, voormalig CEO van SAP, sprak de toehoorders toe over een netwerk van oplaadstations waar gebruikers van een elektrisch aangedreven auto hun lege batterij kunnen omwisselen voor een volle. Dit heet het ‘Better Place’ project.

Lunchpauze
Tijdens de lunchpauze waren de meer dan 600 deelnemers in de gelegenheid om een heel scala aan elektrische voertuigen te testen: e-bikes, Segways, E-solex, elektrische scooters en bestelauto’s.

Eerder dit jaar had ETRA al geparticipeerd in een fietsevenement georganiseerd door het EMAS-departement van de EU commissie. EMAS staat voor Eco Management en Audit Scheme en heeft tot doel het milieubewustzijn van bedrijven en organisaties te stimuleren.

Ook bij de EMAS conferentie stelde ETRA de deelnemers in staat om elektrische vervoermiddelen uit te proberen.

Volgens Bruno de Séré, hoofd Infrastructuur&Logistiek van de EU commissie, is de groei van het fietsgebruik onder de EU commissieleden explosief. In 2004 waren er nog 690 stallingplaatsen voor de fiets, nu zijn dat er 2.900.

Reageer op dit artikel