nieuws

E-bike wint op Mont Ventoux

Retailing

E-bike wint op Mont Ventoux

BEDOIN (Fr.) – Vandaag heeft een team van BOVAG de Mont Ventoux beklommen. Temidden van duizenden andere Nederlanders. BOVAG is daar aanwezig om hulp bij pech te bieden en zo de BOVAG Pechhulp te promoten. En besloot een e-bike in te zetten voor de beklimming.

BEDOIN (Fr.) – Vandaag heeft een team van BOVAG de Mont Ventoux beklommen. Temidden van duizenden andere Nederlanders. BOVAG is daar aanwezig om hulp bij pech te bieden en zo de BOVAG Pechhulp te promoten. En besloot een e-bike in te zetten voor de beklimming.

Een van de leden van het team dat onder BOVAG-vlag de berg op ging is Jurgen van den Goorbergh, de bekende motorcoureur. Deze super getrainde sporter deed 1 uur 48 min over de beklimming van 21 kilometer.

BOVAG-medewerker Toine Crone (Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven) reed op een Flyer e-bike fluitend de berg op. In zijn gewone kleren op een niet bijzonder sportief ogende fiets trok hij enorm de aandacht. “Mensen langs de kant stonden hem met open mond na te staren”, meldt Paul de Waal, hoofd Persdienst, vanuit Frankrijk. “Het was gewoon hilarisch om te zien.”

Toine had een extra accu bij zich, die hij pas op tweederde van de beklimming nodig had. Hij finishte in 1 uur 38, en was daarmee dus 10 minuten sneller dan Van den Goorbergh.

Reageer op dit artikel