nieuws

Tweewielerleveranciers getroffen door brand in Unionpand

Retailing

Tweewielerleveranciers getroffen door brand in Unionpand

NIEUWLEUSEN – Een grote brand in Nieuwleusen heeft vrijdagavond de oude Union-fabriek bijna compleet in de as gelegd. In een loods van Westerman Logistics stonden ook fietsen van Kruitbosch Cycle Universe, Blomson International, Biretco en Big-Feet opgeslagen. De lakstraat van de Gebroeders Smit ging geheel in vlammen op.
(GEACTUALISEERDE VERSIE)

NIEUWLEUSEN – Een grote brand in Nieuwleusen heeft vrijdagavond de oude Union-fabriek bijna compleet in de as gelegd. In een loods van Westerman Logistics stonden ook fietsen van Kruitbosch Cycle Universe, Blomson International, Biretco en Big-Feet opgeslagen. De lakstraat van de Gebroeders Smit ging geheel in vlammen op.

Metingen hebben uitgewezen dat er geen asbest is vrijgekomen. De dikke rookwolken waren ook in het zuidelijke deel van Drenthe te zien, maar werden door de wind richting Zwolle gedreven. Alle bedrijven die in de voormalige fietsenfabriek zaten zijn totaal verwoest. De schade bedraagt tenminste 15 miljoen euro.

Over de oorzaak van de brand, waarbij meerdere ontploffingen te horen waren, is nog geen duidelijkheid. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In het complex – eigendom van ondernemer Marcel Smit uit Dedemsvaart – bevonden zich onder meer een lakstraat, een fietsenopslag en een bedrijf in kachels. De brandweer was zaterdag nog druk bezig met het blussen van de smeulende resten. Die worden door een sloopbedrijf verwijderd.

Op het Union-terrein was ook een loods gehuurd door Westerman Logistics. Door die brand is een deel van de voorraad fietsen van Kruitbosch Cycle Universe, Blomson International, Biretco en Big-Feet verloren gegaan. Ook Tomos had spullen op het Union-terrein opgeslagen, zij het in beperkte mate.

De betreffende loods is waarschijnlijk volledig afgebrand. Hierdoor zijn gedeelten van de diverse assortimenten (tijdelijk) niet leverbaar. De getroffen leveranciers brengen de gevolgen voor hun afnemers in kaart en zullen hen op de hoogte stellen.

Catastrofe voor GSL
Wel zwaar getroffen is Gebr. Smit Lakstraat (GSL). Hun pand is volledig verwoest. Hierbij zijn alle machines, voorraden, onderhanden werk, hulpmiddelen en materialen verloren gegaan. "Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Onze administratie is volledig vernield. Gelukkig beschikken wij over een recente back-up die extern bewaard werd. Wij zullen deze zo snel mogelijk operationeel maken,"  aldus GSL op hun website.

Zij geven daarop zij tevens aan binnenkort een beslissing te nemen over hun toekomst. "Wij zijn onze relaties zeer erkentelijk wanneer wij die tijd krijgen. Indien er intussen problemen ontstaan over leveringen dan verzoeken wij hen contact met ons op te nemen. Onze klanten doen ons een groot plezier door de openstaande facturen snel te betalen zodat we over voldoende liquide middelen beschikken om de noodzakelijke extra investeringen te doen."
(Foto: Dagblad van het Noorden)

Reageer op dit artikel