nieuws

Tweewieler start nieuwsvoorziening via Twitter

Retailing

Tweewieler start nieuwsvoorziening via Twitter

DOETINCHEM – De redactie van Tweewieler haakt in op het fenomeen Twitter. Alle nieuwe berichten van de website worden via Twitter online gecommuniceerd. Daarnaast zal ook de redactie regelmatig tweets gaan plaatsen.

DOETINCHEM – De redactie van Tweewieler haakt in op het fenomeen Twitter. Alle nieuwe berichten van de website worden via Twitter online gecommuniceerd. Daarnaast zal ook de redactie regelmatig tweets gaan plaatsen.

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes (tweets) van maximaal 140 tekens publiceren. Het is opgericht in oktober 2006 door Obvious Corp en begonnen als een onderzoeksproject binnen Odeo, een site van webbedrijf Obvious. Het kwam voor het eerst beschikbaar in maart 2006.

Deze nieuwe vorm van communicatie maakte een enorme groei door, onder meer door de snelle verslaggeving na rampen en andere actualiteiten, zoals de noodlanding van US Airways-vlucht 1549, de vliegtuigcrash van Turkish Airlines-vlucht 1951 en recentelijk de ongeregeldheden na de presidentsverkiezingen in Iran in juni 2009.

De belangstellenden kunnen de tweets ontvangen via de Twitter website, IM, SMS, e-mail, RSS of een applicatie. Ook zijn er verschillende webinterfaces voor twitter, die in hun webpagina extra functionaliteiten toevoegen.

Vanuit Reed Business worden we enorm gestimuleerd om alle mogelijkheden van online communicatie te vergroten. Twitter is een nieuwe actuele vorm van communicatie, die we niet aan ons voorbij laten gaan," zegt hoofdredacteur Arnauld Hackmann.

"Door het plaatsen van nieuwsberichten op Twitter maken we het nieuws uit de tweewielerbranche nóg sneller toegankelijker. De nieuwsberichten linken naar onze website, die nu hopelijk nóg beter bezocht gaat worden."

Reageer op dit artikel