nieuws

Sparta laat meer modellen doorlopen in 2010-collectie

Retailing

APELDOORN – Met ingang van het volgende seizoen zal Sparta het aantal modellen dat ongewijzigd doorloopt flink uitbreiden. “Daarmee nemen wij het voortouw in terugdringen van ‘collectiejaar-denken,” zegt marketingmanager Marco Kalden.

Sparta laat meer modellen doorlopen in 2010-collectie

APELDOORN – Met ingang van het volgende seizoen zal Sparta het aantal modellen dat ongewijzigd doorloopt flink uitbreiden. “Daarmee nemen wij het voortouw in terugdringen van ‘collectiejaar-denken,” zegt marketingmanager Marco Kalden.

“Sparta was al één van de weinige fietsfabrikanten die modellen laat doorlopen in opeenvolgende seizoenen,” zegt Kalden. Hij doelt daarmee op de Blackline-serie en trendy modellen als de Bullets, de Pickup en de Granny.

Volgend seizoen gaat Sparta in dit streven een stap verder. Ook specials als de Leopard, De Country Tour en de Gallery zullen ongewijzigd doorlopen. “Daarmee is vrijwel de gehele ‘special-lijn’ niet meer afhankelijk van het lopende jaar,” licht Kalden toe. “Daarnaast gaat ook de gehele succesvolle ION X-serie (de XGT, de XT en de XTS) ongewijzigd doorlopen in de collectie van 2010.”

Hij sluit niet uit dat het kan het voorkomen dat specificaties onder invloed van verkrijgbaarheid en innovatie zullen wijzigen. Met de toename van het aantal doorloopmodellen wil Sparta de balans zoeken tussen het inspelen op de huidige en toekomstige trends aan de ene kant en het reduceren van het voorraadrisico bij haar dealers aan de andere kant.

Dit streven is tevens speerpunt van de BOVAG waarmee Sparta in overleg is geweest over het doorlopen van collectiejaren. Maurice Manders, BOVAG-manager Tweewielerbedrijven, reageerde op de uitbreiding van de Sparta doorloopmodellen. “We vinden dit vanuit BOVAG een goed initiatief van Sparta. Het is voor de vakhandel veel beter om te kunnen werken met series die doorlopen.”

De volledige lijst van Sparta ‘doorlopers’ is als volgt:
– Amazone classic black
– Amazone trendy black
– Amazone trendy Light Cyaan
– Country tour
– Granny aqua
– Granny lieveheersbeestje
– Granny zwart
– Pickup red/ivory*
– Pickup zwart*
– Leopard zwart
– Leopard wit
– K-10 zwart
– K-10 oranje
– Silverbullet
– Bouncer bullet white
– Bulk bullet
– Gallery
– Blackline bullet
– Blackline GL
– Maxx black/technosilver
– Newton pearlgrey/vulcanoblack
– ION XGT
– ION XT
– ION XTS

Reageer op dit artikel