nieuws

Bijna 600.000 fietsers Meimaand Fietsmaand

Retailing

Bijna 600.000 fietsers Meimaand Fietsmaand

LEIDSCHENDAM – Zo’n 585.000 mensen hebben dit jaar meegedaan aan Meimaand Fietsmaand. Dat is fors meer dan vorig jaar, toen 420.000 mensen Nederland op de fiets ontdekten. Dit blijkt uit representatief onderzoek van NBTC-NIPO Research onder Nederlanders van 18 jaar en ouder.

LEIDSCHENDAM – Zo’n 585.000 mensen hebben dit jaar meegedaan aan Meimaand Fietsmaand. Dat is fors meer dan vorig jaar, toen 420.000 mensen Nederland op de fiets ontdekten. Dit blijkt uit representatief onderzoek van NBTC-NIPO Research onder Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Meimaand Fietsmaand bood dit jaar 375 routes en arrangementen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Bijna veertig procent van de fietsers deed mee aan ten minste twee tochten. Onder meer de Molenfietsdag op de Veluwe met ruim 2.000 deelnemers en Vat-Oe-Fiets met 1.500 deelnemers waren toppers. Op de Zeeuwse fietsdag kwamen ruim 1.000 mensen af en ook de Flevoboulevard-Fietssouvenirroute werd door enkele honderden mensen gereden.

Oudere deelnemers
Meimaand Fietsmaand is vooral populair onder mensen van 45 jaar en ouder, ruim 80% van de deelnemers valt in die leeftijdscategorie. De belangstelling van mensen tussen de 25 en 44 nam toe ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is dat mannen relatief vaker recreatief fietsen dan vrouwen. Veel mensen fietsen met hun partner, 50%. Bijna een kwart gaat op pad met vrienden. Bijzonder is de toename van fietsen in clubverband: dat deed dit jaar 11% van de deelnemers.
De initiatiefnemers van Meimaand Fietsmaand organiseren ook buiten Meimaand Fietsmaand de nodige fietsactiviteiten. Op www.lekkerweg.nl/fietsmaand zijn tips te vinden. Partners in 2009 waren VVV Nederland, Flevoboulevard, Halfords, Opel, Twinny Load en OV-fiets. Het goede doel is Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Reageer op dit artikel