nieuws

Speciale Europese fietsambtenaar aangesteld

Retailing

Speciale Europese fietsambtenaar aangesteld

GENT – Al vele jaren hebben de brancheorganisaties op Europees niveau ETRA, COLIBI en COLIPED geroepen om een speciale ambtenaar die verantwoordelijk is voor alle zaken op fietsgebied. Het lijkt erop dat dit verzoek nu eindelijk gehonoreerd gaat worden.

GENT – Al vele jaren hebben de brancheorganisaties op Europees niveau ETRA, COLIBI en COLIPED geroepen om een speciale ambtenaar die verantwoordelijk is voor alle zaken op fietsgebied. Het lijkt erop dat dit verzoek nu eindelijk gehonoreerd gaat worden.

Bij de afsluiting van het congres Velo-City op 16 mei, kondigde Mattia Pelligrinni van het kabinet van vicepresident Tajani, en verantwoordelijk voor transport, een ‘nice surprise’ aan. Het bleek dat binnen het langverwachte Europese actieprogramma voor stedelijk vervoer men van plan is een speciale Bicycle Officer aan te stellen. Deze zal deel uitmaken van het ‘ministerie’ DG TREN, dat over handel en economie gaat en zal in die hoedanigheid verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van alle politieke beslissingen op fietsgebied.

Het verzoek om een dergelijk Bicycle Officer maakte deel uit van de Green Paper voor stedelijk vervoer die ETRA, COLIBI en COLIPED hebben gepubliceerd in 2007. Sinds die tijd hebben de drie belangenorganisaties herhaaldelijk gelobbyd voor hun verzoek.

Reageer op dit artikel