nieuws

Campagnolo Athena 11-speed

Retailing

Campagnolo Athena 11-speed

Campagnolo kwam vorig jaar met een aantal nieuwe 11 speed groepen. Nu breidt Campagnolo de groep 11-speeds uit met de nieuwe Athena 11s, de eerste 11-speed groep in aluminium.

Campagnolo kwam vorig jaar met een aantal nieuwe 11 speed groepen. Nu breidt Campagnolo de groep 11-speeds uit met de nieuwe Athena 11s, de eerste 11-speed groep in aluminium.

Hiermee wordt deze groep toegankelijk voor een grotere groep fietsers. De Athena 11s is een uitbreiding van het 11-speed project van Campagnolo. Bij de ontwikkeling van 11-speed groepen voegde Campagnolo niet simpelweg een versnelling toe maar het bedrijf ontwierp ieder afzonderlijk onderdeel opnieuw vanaf de eerste schets en verbeterde zo ieder deel om tot een perfecte groep te komen.

Het ontwerp en de technische mogelijkheden van de Athena 11s zijn gelijk aan die van de andere drie 11-speed groepen: Super Record, Record en Chorus. Deze Athena 11s groep is onderdeel van het 2010 gamma en te leveren in een standaarduitvoering of in een optionele versie met een carbon crankstel. Het gewicht van de groep is in standaarduitvoering slechts 2.352 gram en in de optionele versie heeft de groep een nog indrukwekkender gewicht van slechts 2.239 gram.

Reageer op dit artikel