nieuws

Innovam start actieve werving leerwerkplekken

Retailing

Innovam start actieve werving leerwerkplekken

NIEUWEGEIN – Innovam gaat als het kenniscentrum voor de mobiliteitscentrum actief aan de slag met de werving van stageplaatsen en leerbanen. Om de half miljoen mbo’ers in Nederland ook tijdens de economische crisis te blijven voorzien van leerwerkplekken hebben Innovam en de overige zestien samenwerkende kenniscentra twintig gerichte maatregelen opgesteld.

NIEUWEGEIN – Innovam gaat als het kenniscentrum voor de mobiliteitscentrum actief aan de slag met de werving van stageplaatsen en leerbanen. Om de half miljoen mbo’ers in Nederland ook tijdens de economische crisis te blijven voorzien van leerwerkplekken hebben Innovam en de overige zestien samenwerkende kenniscentra twintig gerichte maatregelen opgesteld.

Dit concrete plan Stageoffensief kan het Kabinet één op één overnemen in het aangekondigde actieplan Jeugdwerkloosheid dat 1 mei aanstaande gereed moet zijn.

De mobiliteitsbranche kent een tekort aan stage- en leerwerkplekken. Martine Broere, directeur Onderwijs bij Innovam: “Door het grote aantal faillissementen de afgelopen maanden in met name de autobranche zien we dat leerlingen hun baan verliezen. Voor deze jongeren moeten we actief op zoek naar een nieuwe leerwerkplek”. Het is van belang in de huidige situatie de focus gericht te houden op knelpunten in de branche.
 
De twintig collectieve maatregelen zijn gebaseerd op drie pijlers:
1. Nauwgezet volgen van de ontwikkelingen per bedrijfstak en per beroepsgroep;
2. Gerichte activiteiten voor behoud van noodzakelijke stage- en leerbanencapaciteit;
3. Initiatieven om de beschikbare capaciteit beter te benutten.
 
Gerichte werving
Naast de reguliere regionale arbeidsmarktmonitoren verschijnt begin juni 2009 een Colo Barometer met een nieuwe prognose van de effecten van de economische recessie op de regionale stagecapaciteit van het mbo. Zo kan gerichte werving van leerplaatsen plaatsvinden. In juni zijn voor 75 procent van de erkende leerbedrijven in stagemarkt.nl bedrijfsprofielen opgenomen die matching tussen leerling en leerbedrijf mogelijk maken. Hierdoor kan de matching verder worden verfijnd. Eind 2009 kan per erkend leerbedrijf worden aangegeven waar concrete vacatures zijn.

Reageer op dit artikel