nieuws

Halfords verkoopt door crisis meer doe-het-zelf producten

Retailing

Halfords verkoopt door crisis meer doe-het-zelf producten

VEENENDAAL – Halfords heeft over het eerste kwartaal van dit jaar veel meer doe-het-zelf en technische artikelen voor fiets en auto verkocht. “Toenemende onzekerheid en een wankelend vertrouwen in de huidige economie verleidt consumenten tot een veranderend koopgedrag”, aldus directeur Willem Marcelissen.

VEENENDAAL – Halfords heeft over het eerste kwartaal van dit jaar veel meer doe-het-zelf en technische artikelen voor fiets en auto verkocht. "Toenemende onzekerheid en een wankelend vertrouwen in de huidige economie verleidt consumenten tot een veranderend koopgedrag", aldus directeur Willem Marcelissen. 

De omzet van technische fietsproducten en het doe-het-zelf assortiment, de artikelen waarmee de consument geld kan besparen, kende in het eerste kwartaal van 2009 een stijging van ruim 15%. De economische tegenwind van dit moment lijkt het doe-het-zelven aan de fiets te stimuleren: “De Nederlandse fietser stapt blijkbaar, geforceerd door de financiële crisis, in grote getale over naar zelfwerkzaamheid. Als speciaalzaak met 160 winkels in Nederland en België zien wij als één van de eersten de marktontwikkelingen. Wij kunnen niet anders dan concluderen dat de Nederlandse fietser overstapt naar doe-het-zelven”, zegt Willem Marcelissen, algemeen directeur Halfords Nederland. “We zien een sterke omzetstijging in fietsonderdelen en bovendien horen we van onze winkelmanagers dat er veel vragen worden gesteld aan onze fietsmonteurs. Daarbij zien we in de groep ‘fietsonderhoud’ zoals fietsgereedschappen, fietsolie en kettingreinigers een omzetstijging van bijna 50%. Ook de verkoop van fietsonderdelen als handvatten, remkabels, fietsstandaards en pedalen is sterk gestegen. Doordat ook de verkoop van fietsbanden en sets voor bandreparatie met bijna 10% stijgen, duidt dat erop dat Nederland massaal kiest voor het doe-het-zelven aan de fiets.”

Reageer op dit artikel