nieuws

Ronde wielen tegen ronde buiken

Retailing

Ronde wielen tegen ronde buiken

BUNNIK – Op de jaarvergadering van BOVAG Tweewielerbedrijven houdt hoogleraar Voeding & Gezondheid Jaap Seidell een boeiend verhaal over hoe het thema gezondheid in de fietsenwinkel te gebruiken. Aansluitend is de afscheidsborrel van Wim van Vliet. Iedereen, ook niet-BOVAG leden, is hier van harte welkom.

BUNNIK – Op de jaarvergadering van BOVAG Tweewielerbedrijven houdt hoogleraar Voeding & Gezondheid Jaap Seidell een boeiend verhaal over hoe het thema gezondheid in de fietsenwinkel te gebruiken. Aansluitend is de afscheidsborrel van Wim van Vliet. Iedereen, ook niet-BOVAG leden, is hier van harte welkom.

Het thema van Seidell, hoogleraar aan de VU, is: Ronde wielen tegen ronde buiken. Zijn verhaal spitst zich toe op het calorieverbruik dat te behalen is door voor korte ritjes (bijvoorbeeld naar het werk) de fiets te pakken. De meeste mensen eten per dag 140 kcal te veel. Met 19 minuten fietsen per dag zijn die overtollige kcal weer verbrand. Ook laat hij zien dat met een lekker tempo van 16 km/u je in een half uur al 220 kcal verbrandt. Kortom, allemaal overtuigende argumenten om te gebruiken in de winkel.

Afscheid Wim van Vliet
Zoals gezegd vindt de jaarvergadering plaats op maandag 23 maart. Voor BOVAG-leden begint het officiële gedeelte 13.00 uur. Overige relaties zijn welkom om vanaf 15.00 de presentatie van Seidell bij te wonen. Na de vergadering is nog een afscheidborrel voor Wim van Vliet die begint rond 17.00 uur. U kunt zich aanmelden op tweewieler@bovag.nl.

Reageer op dit artikel