nieuws

Laag BTW-tarief voor fietsreparaties definitief

Retailing

Laag BTW-tarief voor fietsreparaties definitief

BUNNIK – BOVAG pleit al jaren voor voortzetting van het laag BTW-tarief op fietsreparaties. Officieel was het een experiment dat in 2010 zou eindigen. De EU-ministers van financiën hebben vorige week een akkoord bereikt. Dit betekent dat het 6%-tarief vanaf 2011 permanent wordt ingevoerd. En dat is uitstekend nieuws voor de tweewielerbranche.

BOVAG is erg blij met het akkoord. Nederland voerde in 2000 een laag BTW-tarief in op arbeidsintensieve diensten van kappers, schoenmakers en fietsenmakers. Het doel was banen te scheppen en zwartwerken te bestrijden. Door onder andere succesvolle lobby in Den Haag en Brussel is het behoud van het lage BTW tarief nu definitief.

Er is besloten dat het lage tarief ook mag worden gehanteerd bij het renoveren van woningen, ook restaurants mogen het lage BTW-tarief in rekening brengen. Op verzoek van Nederland en Zweden gaan verder interactieve leermiddelen, zoals cd-roms, onder het lage BTW-tarief vallen.

De discussie of het lage BTW-tarief ook op overige groene diensten toegepast kan worden, is nog niet beslecht. BOVAG Tweewielerbedrijven houdt de komende tijd dan ook stevig de vinger aan de pols. Manager Maurice Manders van BOVAG Tweewielerbedrijven: “We lobbyen voor een laag tarief voor alle fietsgerelateerde producten, diensten en stallingen. We houden u op de hoogte.”

Reageer op dit artikel