nieuws

Halfords breidt assortiment uit met Gitane

Retailing

Halfords breidt assortiment uit met Gitane

VEENENDAAL – Halfords introduceert met ingang van 30 maart a.s. in Nederland een brede range sportieve fietsen van het Franse merk Gitane. Deze uitbreiding past in de keuzes voor de komende jaren die Halfords heeft gedefinieerd en waarin kwaliteitsfietsen en -fietsproducten voor betaalbare prijzen een belangrijke plaats innemen.

VEENENDAAL – Halfords introduceert met ingang van 30 maart a.s. in Nederland een brede range sportieve fietsen van het Franse merk Gitane. Deze uitbreiding past in de keuzes voor de komende jaren die Halfords heeft gedefinieerd en waarin kwaliteitsfietsen en -fietsproducten voor betaalbare prijzen een belangrijke plaats innemen. Het Gitane-assortiment omvat een outdoor-, race- en ATB-collectie en een stadsfiets.

Willem Marcelissen, algemeen directeur van Halfords Nederland: “Onze strategie is erop gericht een zo breed mogelijk aanbod van fietsen en fietsproducten te bieden. Van budgetmerken tot echte A-merken. Voorwaarde is steeds dat de prijzen voor de consument interessant zijn, hen naar binnen lokt. Daarin past bijvoorbeeld het merk Union dat we nu enkele jaren voeren. Maar ook willen we een nieuw A-merk tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden."

Volgens Marcelissen viel de keuze op Gitane, omdat dit in Nederland via Cycleurope al – via hun eigen dealernetwerk – sterk in het middensegment is vertegenwoordigd. "Zij maken betaalbare topfietsen, die de consument zal waarderen omdat het hem of haar gewoon niet teveel geld kost."

Halfords gaat de collectie via de150 winkels aanbieden en start met een collectie, die vooral is gericht op de prijsbewuste sportief-recreatieve fietser. Verdere uitbreiding van dit assortiment behoort tot de mogelijkheden. Naast het assortiment dat direct in de winkel is te bekijken, speelt internet een belangrijke rol. "Op onze site is ons gehele Gitane aanbod te bekijken, die vervolgens in de winkel besteld kunnen worden,”  aldus Marcelissen.

Reageer op dit artikel