nieuws

Fietstechnici plaatsen zich voor finale Tweewielertechnicus van het Jaar 2009

Retailing

Fietstechnici plaatsen zich voor finale Tweewielertechnicus van het Jaar 2009

NIEUWEGEIN – Gisteren heeft de halve finale plaatsgevonden van de verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009. Aan de hand van vijf praktijkopdrachten hebben vijf fietstechnici zich geplaatst voor de finale op 30 maart a.s.. De finalisten van de bromfietstechnici waren al langer bekend.

NIEUWEGEIN – Gisteren heeft de halve finale plaatsgevonden van de verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009. Aan de hand van vijf praktijkopdrachten hebben vijf fietstechnici zich geplaatst voor de finale op 30 maart a.s.. De finalisten van de bromfietstechnici waren al langer bekend.

Tien monteurs hadden zich ’s morgens vroeg gemeld bij het Innovam Tweewielercentrum. Onder het toeziend oog van examinatoren moesten de technici vijf lange opdracht en vijf korte opdrachten uitvoeren. Het aandachtsveld beperkte zich niet tot het sleutelen zelf, maar liep van begroeting van de klant tot en met het opmaken van een bon.

De monteurs waren erg aan elkaar gewaagd en dus waren de verschillen in deze selectieronde klein. De fietstechnici die zich geplaatst hebben voor de finale van de Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 zijn:
– Guido Coers van De Haan Wielersport uit Ouderkerk aan de Amstel
– Wybe Pol van Fietsplus Anjo Jager uit Assen
– Wouter Koolen van Profile Rabout uit Goes
– Ronnie Grift van Bike Totaal Schraverus uit Harderwijk
– Anton van Zee van Fietswereld Holten uit Holten.

Onder de finalisten bevinden zich twee oude bekenden. Guido Coers won de titel eerder in 2002 en Anton van Zee in 2005.

De verkiezing “Tweewielertechnicus van het Jaar 2009” wordt op initiatief van stichting OOMT georganiseerd door kennis- en opleidingscentrum Innovam. OOMT wil met deze verkiezing het vakmanschap in de branche centraal stellen en het bewustzijn van het belang van opleiding en ontwikkeling stimuleren. De verkiezing biedt een uitgelezen kans aan fiets- en bromfietstechnici om te laten zien dat juist zij uitblinken in dit boeiende vak.

Reageer op dit artikel