nieuws

Voorronde Tweewielertechnicus van het Jaar achter de rug

Retailing

Voorronde Tweewielertechnicus van het Jaar achter de rug

NIEUWEGEIN – Na de voorronde van de verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 op 26 januari is duidelijk welke technici doorgaan naar de halve finale. Deze praktijkronde vindt plaats op 2 maart 2009 in het Tweewielercentrum van Innovam. De grote finale is op 30 maart 2009.

NIEUWEGEIN – Na de voorronde van de verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 op 26 januari is duidelijk welke technici doorgaan naar de halve finale. Deze praktijkronde vindt plaats op 2 maart 2009 in het Tweewielercentrum van Innovam. De grote finale is op 30 maart 2009.

Van de 35 fietstechnici die aan de voorronde deelnamen, gaan er 10 door naar de halve finale. Zij sloegen zich met het meeste succes door de lijst met open vragen en de BrancheKwalificatieStructuur-toetsen ‘Geavanceerde fietstechniek’ en ‘Klachten-, garantie- en schade-afhandeling fiets’.
De halve finalisten FIETS zijn:
· Guido Coers van De Haan Wielersport uit Ouderkerk aan de Amstel
· Wybe Pol van Fietsplus Anjo Jager uit Assen
· Wouter Koolen van Profile Rabout uit Goes
· Ronnie Grift van Bike Totaal Schraverus uit Harderwijk
· Anton van Zee van Fietswereld Holten uit Holten
· Sebastian Zegwaard van Paul Willemsen uit Den Hoorn (ZH)
· Jasper Meijerink van De Fietsenmaker Arnhem uit Arnhem
· Ruud Hermans van Hermans-Tweewielers uit Reusel
· Sander Lubberts van Profile Wijbinga uit Hoogeveen
· Rudie van Pijkeren van Dickhof Rijwielhandel uit Oosterwolde

De bromfietsbranche is veel bescheidener van omvang dan de fietsbranche. Daarom besloot de jury om de vijf hoogstscorende kandidaten in de voorronde van de bromfietsverkiezing direct door te laten gaan naar de finale. Deze bromfietstechnici presteerden het beste op de vragenlijst en de BKS-toetsen ‘Elektronica bromfiets’ en ‘Klachten-, garantie- en schadeafhandeling brom- en snorfiets’.
De finalisten BROMFIETS zijn:
· Bobby Schakelaar van Schakelaar Tweewielers uit Zwolle;
· Jan Huigen van Koelewijn 2-wielers uit Bunschoten-Spakenburg;
· Yannick de Rijk van Bressers Tweewielers uit Sint Willebrord;
· Jonathan Visser van Van der Koog uit Numansdorp;
· en Rick Geenen van Winkelmolen-Geenen VOF uit Neer.

De halve finale op 2 maart 2009 in het Tweewielercentrum van Innovam in Nieuwegein, is een praktijkronde. Daarin kunnen de fietstechnici in concrete opdrachten laten zien wat zij aan tweewielerkennis en kunde allemaal in huis hebben. Een uitdagende finalequiz op 30 maart 2009 zal uiteindelijk bepalen wie zich Fiets- of Bromfietstechnicus van het Jaar 2009 mag noemen.

Vakmanschap en opleiding
De verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 wordt op initiatief van stichting OOMT georganiseerd door kennis- en opleidingscentrum Innovam. OOMT wil met deze verkiezing het vakmanschap in de branche centraal stellen en het bewustzijn van het belang van opleiding en ontwikkeling stimuleren. De verkiezing biedt een uitgelezen kans aan fiets- en bromfietstechnici om te laten zien dat juist zij uitblinken in dit boeiende vak. De verkiezing is ook te volgen op www.tweewielertechnicusvanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel