nieuws

Reorganisatie BOVAG treft alle afdelingen

Retailing

Reorganisatie BOVAG treft alle afdelingen

BUNNIK – Om tot een meer slagvaardige organisatie te komen heeft de BOVAG recentelijk besloten te gaan reorganiseren. Dit naar aanleiding van een analyse, die uitgevoerd is door een extern bureau.

BUNNIK – Om tot een meer slagvaardige organisatie te komen heeft de BOVAG recentelijk besloten te gaan reorganiseren. Dit naar aanleiding van een analyse, die uitgevoerd is door een extern bureau.

Met een hoofdbestuur, dertien afdelingen in specifieke mobiliteitsegmenten en een Kenniscentrum met tien disciplines is BOVAG door de jaren heen uitgegroeid tot een organisatie van 120 mensen, die circa 11.000 ondernemers in de mobiliteitsbranche van dienst zijn.

De economische crisis treft veel BOVAG-leden, met name in de (vracht)autosector. In een tijd van recessie is het bij veel ondernemers ongepast om met een verhoging van de contributie te komen, die de BOVAG ten aanzien van het eigen groeiende kostenplaatje eigenlijk zou moeten doorbereken.

"De BOVAG-strategie is aan het veranderen. BOVAG wil meer denken in kansen en minder in bedreigingen, meer uitgaan van de vraag, denken vanuit de markt, de leden en de klanten. Daarvoor is een slagvaardige en pro-actieve organisatie nodig, lean and mean, afrekenbaar", legt bondsvoorzitter Jan Ploeg in de BOVAG-krant uit.

"Veranderen van strategie, van cultuur, betekent veranderen van structuur. Nu bij het secretariaat, binnenkort bij het bestuur. Dat kost op korte termijn helaas banen, zeker nu ook de financiële crisis nog eens extra zijn tol eist, ook bij de BOVAG", aldus Ploeg.

De organisatie zal op de schop gaan en in omvang afslanken. Er komt een nieuw organisatiemodel van het secretariaat, een nieuwe opzet van de bestuurlijke structuur en een herziening van de financiële strctuur. Het een en ander betekent wel dat er circa twaalf arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dat kan gedeeltelijk door natuurlijk verloop opgevangen worden of door medewerkers die op eigen initiatief elders solliciteren. Bovendien worden diverse tijdelijke contracten niet verlengd.

Voor de medewerkers die gedwongen ontslagen worden, helpt BOVAG actief mee met het zoeken naar alternatieven binnen organisaties en ondernemingen als Innovam, RDC of Bovemij.

De interne reorganisatie treft alle geledingen binnen BOVAG. Zo ook de afdeling Tweewielerbedrijven. Op het secretariaat is een arbeidsplaats komen te vervallen en de beide buitendienstmedewerkers worden actief geholpen met het zoeken naar een andere baan.

Reageer op dit artikel