nieuws

Messe München en ZEG zetten aanval op Eurobike in

Retailing

Messe München en ZEG zetten aanval op Eurobike in

MÜNCHEN – Duitsland is weer een nieuwe beurs rijker. Van 23 t/m 26 juli 2009 wordt in Messe München voor de eerste keer de Bike Expo 2009 georganiseerd. De beursorganisatie weet zich daarin gesteund door ZEG, die contractleveranciers en leden opgeroepen heeft naar deze beurs te komen.

MÜNCHEN – Duitsland is weer een nieuwe beurs rijker. Van 23 t/m 26 juli 2009 wordt in Messe München voor de eerste keer de Bike Expo 2009 georganiseerd. De beursorganisatie weet zich daarin gesteund door ZEG, die contractleveranciers en leden opgeroepen heeft naar deze beurs te komen.

Hoewel de IFMA formeel nog op de kalender van de KoelnMesse staat, lijkt dit evenement verder weg dan ooit, want Messe München gaat nu met ZEG aan de haal. De Duitse retailorganisatie is voornemens de jaarvergadering daar te laten plaatsvinden, net als in het verleden tijdens de IFMA het geval was.

De Duitse inkooporganisatie is gebaat bij een vroege beurs en wil haar dealers ruim voor de Eurobike informeren over hun nieuwe collectie en zet haar schouders onder het nieuwe evenement. Daarom organiseerde ZEG vorig jaar ook al een eigen huisshow.

Dat de beurs eind juli, midden in de zomervakantie, plaatsvindt is hoogstwaarschijnlijk van tijdelijke aard. De verwachting is dat het evenement in de toekomst zal opschuiven naar augustus, maar in ieder geval vóór de Eurobike zal moeten plaatsvinden.

“Wij zijn blij dat deze beurs al in de zomer plaatsvindt, want dat stelt ons in staat de reactie van het publiek te inventariseren en daar waar nodig aanpassingen op de collectie door te voeren,” aldus ZEG-voorzitter Georg Honkomp.

Daarmee zal de Eurobike in ieder geval niet meer de eerste najaarsbeurs zijn. Bovendien heeft Messe München besloten Bike Expo 2009 in ieder geval in het eerste jaar gratis toegankelijk te maken. De beurs, die vier hallen (die twee keer zo groot zijn als de hallen van Messe Friedrichshafen) in beslag zal nemen, duurt vier dagen en bestaat uit twee vakdagen en twee consumentendagen.

Reageer op dit artikel