nieuws

ETRA wil e-bike ervaringen weten van vakhandel en industrie

Retailing

ETRA wil e-bike ervaringen weten van vakhandel en industrie

GENT (B) – De Europese Twowheel Retailers’ Association (ETRA) in gesprek is met de Europese Commissie over herziening van de wetgeving, met betrekking tot elektrische fietsen. Daarom zoekt de internationale beroepsvereniging tot 23 februari a.s.(!) steun en inbreng over dit onderwerp bij alle belanghebbende partijen.

GENT (B) – De Europese Twowheel Retailers’ Association (ETRA) in gesprek is met de Europese Commissie over herziening van de wetgeving, met betrekking tot elektrische fietsen. Daarom zoekt de internationale beroepsvereniging tot 23 februari a.s.(!) steun en inbreng over dit onderwerp bij alle belanghebbende partijen.

De Europese wetgeving op het gebied van elektrische fietsen is klaar voor herziening. Op basis van de huidige wetstekst, mag de motoroutput van een elektrische fiets niet hoger zijn dan 250 W. De motor moet automatisch worden uitgeschakeld bij een snelheid van 25 km/u. Als deze grens toch wordt overschreden, wordt het voertuig beschouwd als een bromfiets, met daaraan gekoppeld een typegoedkeuring, helmdraagplicht, verzekering, enz.
 
Omdat ETRA nu met de Europese Commissie in gesprek is, nodigt ze iedereen uit die ervaring heeft met elektrische fietsen, zowel in de vakhandel als in de industrie, de vragenlijst op de ETRA-website in te vullen en terug te naar etra@pandora.be. Doe het snel en reageer voor dinsdag 23 februari a.s.

Alle verdere informatie kan worden verkregen via het ETRA-secretariaat (Tel. +32 9 233 60 05)

Reageer op dit artikel