nieuws

Vakhandel pakt fietsdiefstal aan

Retailing

Vakhandel pakt fietsdiefstal aan

UTRECHT – Is fietsdiefstal eigenlijk een zaak van de vakhandel? Fietsen verkopen is één, ervoor zorgen dat klanten bij je terugkomen is de volgende uitdaging. Vooral als het gaat om fietsdiefstal zijn er legio mogelijkheden om klanten van goede service te voorzien. Zodat ze ook daadwerkelijk terugkomen. Het Centrum Fietsdiefstal kan daarbij helpen. Het Centrum is aanwezig op de Fietsvak 2009.

UTRECHT – Is fietsdiefstal eigenlijk een zaak van de vakhandel? Fietsen verkopen is één, ervoor zorgen dat klanten bij je terugkomen is de volgende uitdaging. Vooral als het gaat om fietsdiefstal zijn er legio mogelijkheden om klanten van goede service te voorzien. Zodat ze ook daadwerkelijk terugkomen. Het Centrum Fietsdiefstal kan daarbij helpen. Het Centrum is aanwezig op de Fietsvak 2009.

De vakhandel heeft een aantal uitdagingen op het gebied van fietsdiefstal: Hoe weet je of de inruilfiets die de klant inlevert niet van diefstal of heling afkomstig is? In hoeverre kun je de klant op zijn blauwe ogen vertrouwen? En als er wordt gecontroleerd, wordt dat dan door de hele branche gedaan? Het Centrum fietsdiefstal levert protocollen waarmee iedereen die met fietsen –  tweedehands of anders – te maken heeft, kan bepalen of de zaak wel kosher is.

Maar ook het imago van de branche is belangrijk. Zorg voor de klant spreekt vanzelf wanneer het zaken betreft als customizing, accessoires en service. Maar wie zijn klant een kostbaar bezit verkoopt – een nieuwe fiets – die zorgt er toch ook voor dat die klant dat bezit kan beschermen? Het Centrum Fietsdiefstal helpt ook daarbij: Welke sloten zijn goed? En hoe kun je de klant op handige wijze duidelijk maken hoe hij zijn fiets het beste vast kan maken?

En als een fiets dan toch wordt gestolen, dan helpt de vakman met de registratie. Naast de bestanden van de vakman of de verzekeringspolis, is het voor de klant ook mogelijk zelf zijn fiets te registreren. Handig en wel zo klantvriendelijk. Ook bij het aanbieden van die service kan het Centrum Fietsdiefstal helpen.

Kom naar de Fietsvak 2009 en bezoek de stand van het Centrum Fietsdiefstal. Het Centrum is in maart 2008 opgericht als initiatief van partijen die betrokken zijn bij de aanpak van fietsdiefstal zoals politie, gemeenten, vakhandel en verzekeraars.
Meldt u aan voor de nieuwsbrief. Kijk daarvoor en voor ander nieuws op www.centrumfietsdiefstal.nl. Speciaal voor de vakhandel is er een inlogcode: gebruikersnaam ‘branche’; wachtwoord eveneens ‘branche’.

Reageer op dit artikel