nieuws

Nationale Postcode Loterij gaat circa 50.000 fietsen weggeven

Retailing

Nationale Postcode Loterij gaat circa 50.000 fietsen weggeven

AMSTERDAM – Onder deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zullen vanaf april 2009 tienduizenden gratis fietsen verdeeld worden. Het gaat om Union-fietsen, die via de filialen van Halfords gedistribueerd worden.

AMSTERDAM – Onder deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zullen tienduizenden gratis fietsen verdeeld worden. Het gaat om Union-fietsen, die via de filialen van Halfords gedistribueerd worden.

Vanaf april 2009 maken deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kans op een gratis fiets. De modellen worden speciaal voor deze loterij geproduceerd, zonder versnellingen en met terugtraprem, en vertregenwoordigt een winkelwaarde van € 449,-. Deze ‘Postcode Loterij-fiets’ valt verder op door zijn heel eigen design en opvallende kleurstelling en deze fietsen zijn bovendien individueel genummerd.

De fietsen worden geproduceerd door de Dutch Bicycle Group en gedistribueerd via de 170 filialen van Halford door heel Nederland. In de aanbesteding van deze order is Batavus ook nog in beeld geweest, maar uiteindelijk heeft Nationale Postcode Loterij toch voor DBG gekozen.

Stephan Räkers, directeur DBG, is blij met de deal. “Hoeveel fietsen per week weggegeven worden is natuurlijk afhankelijk van waar de straatprijs valt, maar we rekenen op een gemiddelde van duizend fietsen per week.”

Volgens Räkers zullen de fietsen in principe weggegeven worden gedurende de periode van een jaar, dus van april 2009 tot april 2010. “Wat daarna gebeurt zien we dan wel weer.”

“Al enkele jaren werken we nauw samen met het fietsmerk Union. Toen zij ons vroegen mee te werken aan een speciale fietsprijs voor de Nationale Postcode Loterij waren we daar snel uit”, aldus Willem Marcelissen, algemeen directeur Halfords Nederland.

“De Nationale Postcode Loterij is een klinkende naam, die veel goeds doet; met steun aan 57 goede doelen, waaronder vele ‘groene’ doelen. Uiteraard draagt fietsen bij aan zowel de persoonlijke conditie als aan schonere lucht voor alle keren dat de auto blijft staan. En nu ook de politiek actief oproept om meer te gaan fietsen, staat de fiets weer in het middelpunt van de belangstelling.”

(Meer achtergronden over deze actie in de februari-uitgave van Tweewieler)

Reageer op dit artikel