nieuws

Kamer trekt extra geld uit voor fiets

Retailing

Kamer trekt extra geld uit voor fiets

BUNNIK – BOVAG vindt de tien miljoen euro die de Tweede Kamer wil uittrekken voor de zogenoemde fietsnota van Joop Atsma een belangrijke stap in de goede richting. Tijdens de begrotingsbehandeling van V&W kwam de Kamer tot dit besluit. Ook komt er tien miljoen euro extra voor fietsroutes.

BUNNIK – BOVAG vindt de tien miljoen euro die de Tweede Kamer wil uittrekken voor de zogenoemde fietsnota van Joop Atsma een belangrijke stap in de goede richting. Tijdens de begrotingsbehandeling van V&W kwam de Kamer tot dit besluit. Ook komt er tien miljoen euro extra voor fietsroutes.

“Dit is een goed begin. Het is immers veelbelovend als de Kamer nu al met een toezegging komt, terwijl het debat over de fietsnota zelf nog moet beginnen. Eindelijk staat de fiets weer op de kaart in politiek Den Haag. Daar hebben we als BOVAG de laatste tijd hard voor gestreden”, vindt BOVAG-directeur Koos Burgman.

In die fietsnota staan bijna vijftig aanbevelingen die het gebruik van de fiets in ons land moeten bevorderen. “Belangrijke onderdelen vinden wij bijvoorbeeld een verhoging van de bedrijfsfietsenregeling, uitbreiding van stallingscapaciteit bij stations en in de binnensteden en deugdelijke fietspaden naar bedrijventerreinen. Ook een verbetering van de aanpak van fietsendiefstal vindt BOVAG een zeer belangrijk punt”, besluit Burgman.

Lees hier meer over de fietslobby in Den Haag

Reageer op dit artikel