nieuws

Biretco stopt met Bonus Bikes en eigen winkels

Retailing

Biretco stopt met Bonus Bikes en eigen winkels

BREDA – Biretco stopt met eigen winkels en met de franchiseformule Bonus Bikes. Dat zegt Biretco-directeur Henk de Vreeze in een interview met het vakblad Tweewieler, dat volgende week verschijnt.

BREDA – Biretco stopt met eigen winkels en met de franchiseformule Bonus Bikes. Dat zegt Biretco-directeur Henk de Vreeze in een interview met het vakblad Tweewieler, dat volgende week verschijnt.

Na een roerige periode die tot het vertrek van Ron te Riele leidde, werd Henk de Vreeze als buitenstaander aangesteld als general manager. Een jaar lang heeft hij zich in relatieve luwte ingewerkt in de fietsenbranche, interne wijzigingen doorgevoerd en vindt dat het nu tijd is om, in de nieuwe structuur, door te pakken met Biretco.
“Onze core business is ondersteunende dienstverlening voor zelfstandige ondernemers in het midden en hoge segment met de formules Profile, Fietswereld en de Biretco Buying Group (BBG). Daaraan is niets veranderd en daarmee gaan we ook door in Nederland, Duitsland en België,” aldus De Vreeze.
“Wij zijn gebaat bij goede zelfstandige ondernemers en die moeten inderdaad goed renderen. Daarom zijn we niet alleen gestopt met Bonus Bikes en de eigen winkels, maar ook met de eigen ontwikkeling van private labels. De waarde van private label fietsen in onmiskenbaar, maar we moeten het wel minder ingewikkeld aanpakken.
 
Er zijn nu nog twee Bonus Bikes-vestigingen: in Almere en Tilburg. Met die ondernemers in Biretco momenteel in gesprek.

Reageer op dit artikel