nieuws

AVc: diefstal bromfietsen en motoren beteugelen

Retailing

AVc: diefstal bromfietsen en motoren beteugelen

BUNNIK/HOEVELAKEN – Het aantal diefstallen van zowel personenauto’s als zware bedrijfsauto’s daalde in 2008 met rond de zes procent. In het afgelopen jaar werden juist meer bromfietsen, motorfietsen en bestelauto’s gestolen. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), waar BOVAG deel van uitmaakt, heeft een werkgroep opgericht om het aantal diefstallen van gemotoriseerde tweewielers terug te dringen.

BUNNIK/HOEVELAKEN – Het aantal diefstallen van zowel personenauto’s als zware bedrijfsauto’s daalde in 2008 met rond de zes procent. In het afgelopen jaar werden juist meer bromfietsen, motorfietsen en bestelauto’s gestolen. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), waar BOVAG deel van uitmaakt, heeft een werkgroep opgericht om het aantal diefstallen van gemotoriseerde tweewielers terug te dringen.

De diefstal van motoren is in 2008 met bijna 15 procent gestegen ten opzichte van 2007. In 2008 werden 1.1687 brom- en snorfietsen gestolen. In 2007 waren dat er 9.774. Dat betekent een stijging van 19 procent. Volgens AVc wordt een groot deel gestript en gebruikt voor de reparatie van schade of voor de opbouw van een ‘nieuwe’ brom- of motor fiets. “Het is van groot belang dat we dit probleem bestrijden. Daarom loopt nu een onderzoek naar de oorzaak van toegenomen diefstal van gemotoriseerde tweewielers”, zegt Boudewijn Hamel, hoofd techniek en duurzaamheid bij BOVAG.

Reageer op dit artikel