nieuws

Nieuwe Algemeen Voorzitter RAI Vereniging

Retailing

Nieuwe Algemeen Voorzitter RAI Vereniging

AMSTERDAM – Tijdens de afscheidsbijeenkomst van de huidige Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging, Hans Vermeulen, is gistermiddag bekendgemaakt dat Roelf de Boer de nieuwe Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging zal worden.

AMSTERDAM – Tijdens de afscheidsbijeenkomst van de huidige Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging, Hans Vermeulen, is gistermiddag bekendgemaakt dat Roelf de Boer de nieuwe Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging zal worden.

Naast Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging zal De Boer tevens voorzitter van de afdeling Auto’s van RAI Vereniging worden. In de nieuwe bestuurlijke structuur die onlangs is afgesproken is deze dubbelfunctie gecreëerd. Naast een nieuw bestuursmodel heeft de ALV van de afdeling Auto’s eveneens ingestemd met een nieuwe missie, visie, strategie en positionering. Centraal daarin staat de duurzaamheid van mobiliteit.

Veel ervaring
De Boer kan bogen op een ruime bestuurlijke ervaring. Zo was hij minister van Verkeer & Waterstaat en vice-ministerpresident in het kabinet Balkenende I. Daarna is hij wethouder Economie, Haven en Milieu van Rotterdam geweest, en voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam. Affiniteit en ervaring met de branche heeft de heer De Boer ook. Zo was hij voorzitter van KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) en werd hij in 2004 benoemd tot voorzitter van Mobis, de belangenorganisatie van alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland.

Op dit moment is de heer De Boer voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen en is hij voorzitter van de Sea Alarm Foundation in Brussel. Daarnaast vervult hij nog enige adviseursfuncties en commissariaten.

Erepenning voor Hans Vermeulen
Het Hoofdbestuur van RAI Vereniging heeft de gouden J. Leonard Lang Ere-penning toegekend aan dr.ir. J.R. (Hans) Vermeulen. Hij ontving gisteren de penning ter gelegenheid van zijn afscheid als algemeen voorzitter van RAI Vereniging.

Reageer op dit artikel